Да ли сте тетка коју деца обожавају

Не постоји ништа лепше него бити тетка, а управо оне играју важну улогу у животу малишана. Доносимо вам десет сигурних знакова да сте тетка коју клинци бескрајно воле…

Деца обожавају када им одрасле особе из породице пружају пажњу. Чак и ако немате своје дете и искуство у опхођењу са малишанима, то не значи да не можете својим братанцима и сестрићима бити узор одговорности, али и забаве. Доносимо вам десет идеја који ће вас претворити у најдражу тету (чак и ако сте једина тета у породици).
1. Обраћате им се као одраслим особама
Деца воле када им се обраћате као одраслима.То што су мали и неискусни, не значи и да су неинтелигентни. Зато са њима разговарате као с равноправним члановима породице.
2. Препричавате им ‘бламове’ њихових родитеља
Са њима делите непријатне ситнице које су њихови родитељи и ви проживели у основној школи. Показујете им фотографије из детињства без страха да ће се смејати вашим модним изборима или фризури.
3. Поклоњате им ‘савршене’ поклоне
Кул тете не питају продаваче који је поклон прикладан за узраст детета. Оне пажљиво слушају жеље и интересе својих малих нећака и бирају поклоне који су савршени баш за њих. Без обзира да ли је у питању нека друштвена игра, књига или претплата на неки часопис.
4. Водите их на концерт омиљене групе или утакмицу
Можда нисте љубитељи музичке групе “Оне Дирецтион”, али то не значи да нећете за љубав својих братанаца и сестрића набавити карте за концерт и одвести их на највећи догађај њихових живота.
5. Бирате њихово друштво у групи одраслих
Кул тете седе са децом свог брата или сестре и разговарају о свакодневним стварима чак и када су у друштву присутни одрасли.
6. Лакирате им нокте
Понудићете се да лакирате нокте својим братаницама или сестричинама или да им пружите козметички савет како да се реше акни (уз претходни договор са њиховим родитељима) јер ви можете разговарати о свему.
7. Шаљете им разгледницу са одмора
Не мислимо притом на разгледнице намењене целој породици, већ насловљене баш на ваше јнајдраже клинце.
8. У контакту сте преко Фејсбука
Кул тете имају профил на Фејсбуку и другим друштвеним мрежама и њима се користе без већих проблема. Наравно, пријатељи сте са својим малишанима и међусобно размењујете слике, текстове и шаљиве видео клипове.
9. Дописујете се преко мобилног телефона
Не морате да зовете њихову маму да бисте знали шта се догађа у животу ваших вољених малишана. Имате њихов директан број мобилног телефона и користите га кад год вам то падне на памет.
10. Учите их играма ваше младости
Свака част технологији, али ваша је дужност да упознате клинце и са играма ваше младости као што су жмурке, ланац-пробијанац, између две ватре и слично. Ма има ли ишта боље од забавне игре на отвореном?
Извор: Задовољна/Мојпедијатар