Da li ste tetka koju deca obožavaju

januar 11, 2017

Ne postoji ništa lepše nego biti tetka, a upravo one igraju važnu ulogu u životu mališana. Donosimo vam deset sigurnih znakova da ste tetka koju klinci beskrajno vole…

Deca obožavaju kada im odrasle osobe iz porodice pružaju pažnju. Čak i ako nemate svoje dete i iskustvo u ophođenju sa mališanima, to ne znači da ne možete svojim bratancima i sestrićima biti uzor odgovornosti, ali i zabave. Donosimo vam deset ideja koji će vas pretvoriti u najdražu tetu (čak i ako ste jedina teta u porodici).
1. Obraćate im se kao odraslim osobama
Deca vole kada im se obraćate kao odraslima.To što su mali i neiskusni, ne znači i da su neinteligentni. Zato sa njima razgovarate kao s ravnopravnim članovima porodice.
2. Prepričavate im ‘blamove’ njihovih roditelja
Sa njima delite neprijatne sitnice koje su njihovi roditelji i vi proživeli u osnovnoj školi. Pokazujete im fotografije iz detinjstva bez straha da će se smejati vašim modnim izborima ili frizuri.
3. Poklonjate im ‘savršene’ poklone
Kul tete ne pitaju prodavače koji je poklon prikladan za uzrast deteta. One pažljivo slušaju želje i interese svojih malih nećaka i biraju poklone koji su savršeni baš za njih. Bez obzira da li je u pitanju neka društvena igra, knjiga ili pretplata na neki časopis.
4. Vodite ih na koncert omiljene grupe ili utakmicu
Možda niste ljubitelji muzičke grupe “One Direction”, ali to ne znači da nećete za ljubav svojih bratanaca i sestrića nabaviti karte za koncert i odvesti ih na najveći događaj njihovih života.
5. Birate njihovo društvo u grupi odraslih
Kul tete sede sa decom svog brata ili sestre i razgovaraju o svakodnevnim stvarima čak i kada su u društvu prisutni odrasli.
6. Lakirate im nokte
Ponudićete se da lakirate nokte svojim bratanicama ili sestričinama ili da im pružite kozmetički savet kako da se reše akni (uz prethodni dogovor sa njihovim roditeljima) jer vi možete razgovarati o svemu.
7. Šaljete im razglednicu sa odmora
Ne mislimo pritom na razglednice namenjene celoj porodici, već naslovljene baš na vaše jnajdraže klince.
8. U kontaktu ste preko Fejsbuka
Kul tete imaju profil na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama i njima se koriste bez većih problema. Naravno, prijatelji ste sa svojim mališanima i međusobno razmenjujete slike, tekstove i šaljive video klipove.
9. Dopisujete se preko mobilnog telefona
Ne morate da zovete njihovu mamu da biste znali šta se događa u životu vaših voljenih mališana. Imate njihov direktan broj mobilnog telefona i koristite ga kad god vam to padne na pamet.
10. Učite ih igrama vaše mladosti
Svaka čast tehnologiji, ali vaša je dužnost da upoznate klince i sa igrama vaše mladosti kao što su žmurke, lanac-probijanac, između dve vatre i slično. Ma ima li išta bolje od zabavne igre na otvorenom?
Izvor: Zadovoljna/Mojpedijatar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama