Дечји ликовни конкурс – Мини рестАРТ

9 септембра, 2018

Позив васпитачима, наставницима разредне наставе и ликовне културе, дечјим центрима и атељеима

Постоје бројне домаће и међународне изложбе минијатуре и малог формата на којима уметници могу учествовати, али дечјој ликовној сцени недостаје сличан изазов. У оквиру овог конкурса своја умећа могу да поделе управо деца и њихови ликовни педагози. Добродошла су сва деца света, узраста од четири од осамнаест година.
Мини рестАРТ је ваша изложба којом ћете открити колико је уметност велика чак и кад је величине длана. Сетите се својих првих цртежа који су били малених димензија, али великих значења. Једна линија представљала је читав свет. Имајте на уму да мали формат не значи ограничење, већ да мање може бити више. Прикажите свој свет креативно, истражујте технике, будите искрено чак и неспретни – храброст је бити свој. Изненадите непосредношћу, идејама и, најважније, својом безграничном слободом.
За организатора изложбе, Образовно-креативни центар РЕСТАРТ из Велике Плане, ова изложба је велики почетак нечег о чему су дуго сањали. Уверени су да су уметност и ликовна култура значајни сегменти образовања и креативног развоја деце. Желе да освеже и већ постојеће тематске ликовне конкурсе новом ликовном формом, стварајући оригиналну колекцију дечјих радова. Крајња намера је формирање сталне галеријске поставке коју би деца могла посећивати. Овом изложбом желе и да њихов градић постане велико место у коме ће се још много година дружити и заједно радовати уметности. Сваки учесник је градитељ ове лепе идеје.
Надамо се да ћете помоћи својим умећима!
Правила конкурса и образац потражите у наставку, а додатне информације на www.minirestart.wordpress.com

Download (PDF, 255KB)


Download (PDF, 60KB)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама