ДЕЦО МОЈА ДРАГА: Писмо које је на самрти мајка оставила деци

27 новембра, 2016

ДЕЦО МОЈА ДРАГА: Писмо које је на самрти мајка оставила деци натераће вас да се добро замислите!
majka
„Децо моја драга! Доћи ће дан када ме више неће бити на овом свету. Оставит ћу све што сам стекла па и вас. Остаће иза мене пуно тога, али једно желим да вас замолим.
Не свађајте се око куће коју вам остављам, она ће и после вас остати и припасће опет неком другом, јер ни ви је на овај пут на који ја крећем нећете моћи понети.
Када будете делили моје порцуланско посуђе из којег сте јели и сваки благдан се окупљали око стола спомените се при јелу да не делите то посуђе јер и иза вас ће још неко из тог посуђа јести и ви ћете га неком оставити. Сачувајте заједничко благовање за благдане и заједничко окупљање око стола.
Никада не реците лажна сведочанства ни на свог ни на туђег брата. Уста отварајте једнако за истином као што их за хлебом отварате. Не свађајте се око материјалних ствари, немојте допустите новцу да буде вреднији од вас. Сетите се се мајке која вас је љубављу задојила, не мрзите никога, не понижавајте слабијег, а од злога бежите што даље и не тргујте с њим.
Делите лепоту… Делите љубав… Нека ваша дела љубави говоре више од ваших речи. Не отуђујте се једни од других! Спомените се да вас је једна утроба све носила. Спомените се: да сте без ичега дошли на овај свет и да се без ичега враћате!
Ништа није драгоценије од заједништва и љубави које у трајно наслеђе остављате свету. Тако и ви одгајајте своју децу и не жалите за мном.
Уместо суза и нарицања једну тиху молитву за моју душу измолите. Можда ми ваша молитва отвори врата раја… А ја? Ја ћу и даље бдети над вама само с друге границе, где ћемо се једног дана срести и остати заједно у вечности…“
 
Извор: mojkutak.ovh

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "ДЕЦО МОЈА ДРАГА: Писмо које је на самрти мајка оставила деци

  1. LEPOSAVA каже:

    tako divan i poucan clanak nisam procitala.HVALA

  2. Engleska Robinja каже:

    BAS GLUPA PRICA!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама