DECO MOJA DRAGA: Pismo koje je na samrti majka ostavila deci

27 novembra, 2016

DECO MOJA DRAGA: Pismo koje je na samrti majka ostavila deci nateraće vas da se dobro zamislite!
majka
„Deco moja draga! Doći će dan kada me više neće biti na ovom svetu. Ostavit ću sve što sam stekla pa i vas. Ostaće iza mene puno toga, ali jedno želim da vas zamolim.
Ne svađajte se oko kuće koju vam ostavljam, ona će i posle vas ostati i pripasće opet nekom drugom, jer ni vi je na ovaj put na koji ja krećem nećete moći poneti.
Kada budete delili moje porculansko posuđe iz kojeg ste jeli i svaki blagdan se okupljali oko stola spomenite se pri jelu da ne delite to posuđe jer i iza vas će još neko iz tog posuđa jesti i vi ćete ga nekom ostaviti. Sačuvajte zajedničko blagovanje za blagdane i zajedničko okupljanje oko stola.
Nikada ne recite lažna svedočanstva ni na svog ni na tuđeg brata. Usta otvarajte jednako za istinom kao što ih za hlebom otvarate. Ne svađajte se oko materijalnih stvari, nemojte dopustite novcu da bude vredniji od vas. Setite se se majke koja vas je ljubavlju zadojila, ne mrzite nikoga, ne ponižavajte slabijeg, a od zloga bežite što dalje i ne trgujte s njim.
Delite lepotu… Delite ljubav… Neka vaša dela ljubavi govore više od vaših reči. Ne otuđujte se jedni od drugih! Spomenite se da vas je jedna utroba sve nosila. Spomenite se: da ste bez ičega došli na ovaj svet i da se bez ičega vraćate!
Ništa nije dragocenije od zajedništva i ljubavi koje u trajno nasleđe ostavljate svetu. Tako i vi odgajajte svoju decu i ne žalite za mnom.
Umesto suza i naricanja jednu tihu molitvu za moju dušu izmolite. Možda mi vaša molitva otvori vrata raja… A ja? Ja ću i dalje bdeti nad vama samo s druge granice, gde ćemo se jednog dana sresti i ostati zajedno u večnosti…“
 
Izvor: mojkutak.ovh

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "DECO MOJA DRAGA: Pismo koje je na samrti majka ostavila deci

  1. LEPOSAVA kaže:

    tako divan i poucan clanak nisam procitala.HVALA

  2. Engleska Robinja kaže:

    BAS GLUPA PRICA!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama