“Molim vas, odvojte pet minuta i razgovarajte sa svojom decom”

14 septembra, 2019

Tanja Tomić Domić iz Zagreba, majka je dvoje dece, od kojih jedno ima razvojne poteškoće. Odlučila je da se putem svog Fejsbuk profila obrati svim roditelja i zamoli ih da urade jednu važnu stvar. Evo njene poruke:

Foto: Fejzbuk, Mila

„Dragi moji prijatelji (poznati i nepoznati), većina vas zna da sam majka dvoje divne dece. Nažalost, Mila je dete sa poteškoćama. Nije izabrala taj put. Nismo ga izabrali ni mi za svoju porodicu. Kao i druge porodice s decom sa smetnjama u razvoju. Jednostavno smo se našli u toj priči i dajemo sve od sebe. Da je lako, nije.

Pišem vam s molbom da odvojite pet minuta i porazgovarate sa svojom decom. Da im kažete da nisu svi rođeni pod srećnom zvezdom i zdravi. Naučite ih da nije lepo rugati se i upirati prstom, da nije lepo govoriti za decu s teškoćama da su čudovišta, da nije lepo pitati je l’ pametnija ona ili pas.

Našeg sina su zbog sestre više puta ismevali, ni krivog ni dužnog. Mnogo puta su nam se srca cepala, a oči zasuzile. Nama je Mila savršena takva kakva je. Molim vas, naučite ih da je i drugačije nekome savršeno.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama