Декин метод смиривања који сви родитељи треба да знају

Није никакво чудо да видите дете које у сампослузи вришти са жељом да му родитељи купе чоколаду или нешто друго што је изненада постало неопходно у дечјој глави.

Foto: Canva

Посматрачи обично имају своје идеје шта би урадили и углавном критикују родитеље што нису васпитали децу, али једно је сигурно – најгоре је оном чије дете вришти и никако неће да се смири, па родитељи углавном добију слом живаца.

Како остати миран у таквој ситуацији? Портал Brightside можда има решење!

Наиме, они су пренели искуство једне жене која је у супермаркету посматрала деку који је куповао неопходне намирнице, док је његов трогодишњи унук вриштао прво за кексом, затим за неким воћем, па житарицама, соком, а онда и за чоколадицама.

„Видело се да му није лако. Али, док је узимао неопходне ствари са рафова прегледајући списак, стари човек је потпуно смиреним гласом говорио: Полако, Алберте, нећемо још дуго. Полако, дечко“, и наставио са тражењем намирница са списка.

Након неколико минута, дете је опет кренуло са вриштањем, а дека је само рекао: „У реду је, Алберте, још неколико минута и идемо. Издржи, дечко“.

На излазу из самопослуге, дете почело да избацује ствари из колица. Жена је опет чула деку:
„Алберте, опусти се, друже. Немој бити узнемирен. Бићемо код куће за неколико минута. Не узбуђуј се, Алберте“.

Жена је била импресионирана декином смиреношћу и пошла је за њима на паркинг, где је стари човек паковао намирнице у аутомобил. Није могла да му се не обрати:

„Знате, господине, знам да ме се ово не тиче, али стварно сте били сјајни! Не знам како сте успели. Све време сте задржали смиреност, и колико год да је он био гласан и нервирао вас, ви сте непрестано смирено говорили да ће све бити у реду. Алберт стварно има среће што има таквог деку.“

Дека се насмешио и рекао:

„Хвала госпођо. Али ви сте у заблуди. Ја сам Алберт. Мали „терориста“ се зове Стив“, рекао је дека.