Dete ne želi da uradi domaći, odbija da raspremi sobu ili nema drugare? Evo šta treba da radite

22 februara, 2019

Od dana kada postanete roditelj, bezbroj puta ćete čuti ono čuveno: „ma samo slušaj svoj instinkt i nećeš pogrešiti”. Da li je zaista tako? Da li je roditeljski instinkt zaista nepogrešiv? Da jeste, na svetu ne bi postojalo nijedno dete koje pati zbog nedostatka pažnje, manjka roditeljske nežnosti ili koje ima bilo kakve psihološke probleme zbog pogrešnog pristupa vaspitanju. Kao i sve na ovom svetu, tako i instinkt može da pogreši. Upravo zbog toga je veoma važna – edukacija. Kao što svoje dete učite o životu, društvenim pravilima, lepom ponašanju, manirima, tako je potrebno da se i sami kao roditelj usavršavate.

U današnje vreme, kada zbog obaveza jedva možemo da odvojimo pola sata dnevno za igru i razgovor sa detetom, nije lako odvojiti vreme za čitanje knjiga o vaspitanju. Zamislite, onda, da postoji knjiga o roditeljstvu koja odgovara na sva ona najčešća roditeljska pitanja dileme, na one situacije u kojima vam se čini da niste dorasli tome da budete roditelj, ali na jedan jednostavan i slikovit način?

Ideju za takvu knjigu su dobile An-Kler Klajndinst, klinički psiholog i mama četvoro dece koja je obučena i za terapiju igrom i Linda Koraca, ilustratorka i dvostruka mama. One su rešile da ujedine svoje akademsko, teorijsko, ali pre svega praktično znanje i talenat i kroz zanimljive i prijemčive ilustracije u knjizi dočaraju sve one momente roditeljstva koji nama zadaju najviše glavobolja. A onda i da ponude rešenja. Tako je nastao Ilustrovani ključ za dečje krize.

Knjiga je podeljena na nekoliko segmenata i prateći sve te situacije u kojima će se gotovo svaki roditelj naći, nudi konkretna rešenja i jasne putokaze koji će vam pomoći da pozitivnu disciplinu primenite tako da ona da rezultat. Dete ne želi da se obuče? Ili ne želi da pospremi svoju sobu? Neće da spava? Ne ume da vlada sobom u prodavnici? Upada u razgovor? Ovo su samo neke od situacija za koje vodič nudi konkretne uzroke i rešenja.

Uz dozvolu izdavača, mi vam predstavljamo tri takve situacije preuzete iz knjige, a u najmanje jednoj ćete se, bez sumnje, pronaći.

Dete neće da sredi svoju sobu? Evo šta treba da uradite:


Dete neće da uradi domaći? Evo šta treba da radite:

Dete ne voli da gubi? Evo šta treba da radite:

Ovu pravu malu bibliju za roditelje možete pronaći u knjižari Kreativni centar u Makedonskoj 30 (TC Eurocentar) ili je možete poručiti onlajn na sledećoj adresi: https://kcknjizara.rs/?b=D181

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama