Deterdžent i omekšivač za bebin veš – kako da znate da nije štetan?

13 maja, 2021

Koji je vaš omiljeni miris iz svakodnevnog života?
Ovo su meni najlepši mirisi:

– kolači iz mamine rerne,
– cvet japanske trešnje,
– zapaljena šibica,
– pečene paprike sa komšijskog prozora,
– sveže opran veš.

Mek, tek osušen veš. Bez jakih mirisa.


Samo da nema gomila rublja za peglanje. S malom bebom – teško. Omekšivač pomaže da se hrpa veša brže ispegla, ali kažu da je on veliki zagađivač.

Lično, ranije sam volela miris omekšivača – podsećao me je na detinjstvo.

A onda sam čula da je on najveći zagađivač koga možete da imate u kući. Od tad sam se vodila onom: „Gud baj, Čarli – bolje da je naborano nego da zagađuje.“

I vi, naravno, za svoju bebu želite najbolje, pa vam ne pada teško da ga se ratosiljate.
Dok ne dođe vreme da bebi obučete onu lepu stvarčicu koju ste čuvali za posebne prilike. Onda vam ona dođe nekako zgužvana i sirota. A malo je bezveze da stavljate sirće u vodu za pranje…

Rešenje bi mogao da bude Chicco tečni deterdžent i omekšivač za rublje. Poštujući zahteve roditelja koji su želeli da i dalje budu okruženi prepoznatljivim mirisima koje vole, Chicco je pre tačno godinu dana  zadržao postojeće nežne mirise, ali unapredio tehnologiju kako bi poboljšao ove proizvode. Nova tehnologija i mikrogranule neutrališu neprijatne mirise i bebine stvarčice čine mirisnim i mekim. Bez dodatih boja i sa sirovinama prirodnog porekla, ovi proizvodi su nežni ne samo prema bebinoj koži već i prema prirodi. 

U ponudi su Chicco tečni deterdžent za veš u pakovanju od 1,5 l, kao i omekšivač u pakovanju od 750 ml koji dolazi u tri mirisne note. Slatki miris pudera, delikatni cvetni miris i nežan miris maline. I deterdžent i omekšivač mogu se koristiti od bebinog rođenja.

Vredno je napomenuti i da je Chicco prvi ponudio deterdžent za veš u kapsulama, koji svojim karakteristikama prati sve njihove proizvode za decu i bebe – kreiran od pažljivo biranih sastojaka, kako bi veš bio potpuno čist, a dečja koža sačuvana.

U moje vreme (što bi rekle bakice) Chicco je bio brend vrhunskog kvaliteta. Imala sam njihovu dečiju kozmetiku, a njihove makazice za bebe su mi trajale preko 30 godina. Ali omekšivač…

Nisam baš sama bila sigurna u to.

Zato sam malo prostudirala strane poznate blogove i videla šta reporučuju. Evo saveta:

Da ne iritira kožu novorođenčeta:

Ne želite da se pojavi ekcem, on je tek muka Isusova. Ne pomažu kreme, čak ni one francuske od nekoliko hiljada dinara.

Da omekšivač nije toksičan i da je bez hemikalija:

To je naročito važno kod proizvoda za bebe čija je koža 5 puta tanja u odnosu na kožu odraslog čoveka i, samim time, podložnija lošim uticajima. Štitimo bebu koliko god možemo.

Da je biorazgradiv i da ne zagađuje životnu sredinu:

Da može da se raspadne u prirodi kao što to mogu voće, povrće, kašice i bebina kaka. Sva ta organska jedinjenja se daju razgraditi kada jednom završe na đubrištu, a ne kao plastične kese… Nadam se da ih ne upotrebljavate baš često; ima lepih cegera da se kupe u ovim našim drogerijama.

Da nema jak miris:

I tu se slažem, mene potpuno odbijaju oni veštački „Zumbuli, zumbuli cvatu“ mirisi.

Da je antistatičan:

To znači da za vašu bebu ne može da se zalepi prašina kao za televizor. 

Šalu na stranu, statički elektricitet nisu samo požari i eksplozije, već i one neprijatne varnice koje nastaju u kontaktu ruke ili kose sa npr. majicom, kvakom, itd. Bebe baš i ne vole da pucketaju.

Hajde sad da vidimo kakav je Chicco:

Chicco nudi tečni deterdžent i omekšivač koji je testiran i mirkobiološki i dermatološki.“

Testiran je i na nikl – ovaj metal izaziva alergijske reakcije ili kontaktni dermatitis. Dakle, neće iziritirati tanku bebinu kožu. Faktički, oni kažu da možete da ga upotrebljavate od bebinog 1. dana. I da njime ispirate čak i pelene i bebino rublje. Dakle, svu onu tkaninu koja je u direktnom kontaktu sa najosetljivijim delovima tela.

„Antistatičan je, biorazgradiv i sadrži aditive prirodnog porekla.“ (Živela životna sredina.)

Dakle, izvući će iz vode jone koji je čine tvrđom i tako omekšati veš bez upotrebe jake industrijske hemije. Odeća vaše bebe će biti meka. 

Omekšivač će očuvati vlakna i neće oštetiti boju malecnih stvari.

Rešenje za mrlje

Kad smo kod boje, male bebeće stvari umeju i te kako da se oboje – cveklom, pomorandžom, spanaćem… I za to postoji rešenje – u vidu dva nova proizvoda koji veoma efikasno uklanjaju mrlje: Higijenski tečni deterdžent sa aditivom i Higijenski aditiv za pranje veša. I jedan i drugi pomažu u eliminisanju bakterija i ostalih mikroba sa odeće, čak i na 30 stepeni. Mogu se koristiti i u mašini i za ručno pranje.

Sve ovo znači da postoji, konačno, način da bebina odeća bude čista, mirišljava, bez upornih mrlja, a da to prija i bebinoj koži i našoj planeti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama