Детерџент и омекшивач за бебин веш – како да знате да није штетан?

Који је ваш омиљени мирис из свакодневног живота?
Ово су мени најлепши мириси:

– колачи из мамине рерне,
– цвет јапанске трешње,
– запаљена шибица,
– печене паприке са комшијског прозора,
– свеже опран веш.

Мек, тек осушен веш. Без јаких мириса.


Само да нема гомила рубља за пеглање. С малом бебом – тешко. Омекшивач помаже да се хрпа веша брже испегла, али кажу да је он велики загађивач.

Лично, раније сам волела мирис омекшивача – подсећао ме је на детињство.

А онда сам чула да је он највећи загађивач кога можете да имате у кући. Од тад сам се водила оном: „Гуд бај, Чарли – боље да је наборано него да загађује.“

И ви, наравно, за своју бебу желите најбоље, па вам не пада тешко да га се ратосиљате.
Док не дође време да беби обучете ону лепу стварчицу коју сте чували за посебне прилике. Онда вам она дође некако згужвана и сирота. А мало је безвезе да стављате сирће у воду за прање…

Решење би могао да буде Chicco течни детерџент и омекшивач за рубље. Поштујући захтеве родитеља који су желели да и даље буду окружени препознатљивим мирисима које воле, Chicco је пре тачно годину дана  задржао постојеће нежне мирисе, али унапредио технологију како би побољшао ове производе. Нова технологија и микрогрануле неутралишу непријатне мирисе и бебине стварчице чине мирисним и меким. Без додатих боја и са сировинама природног порекла, ови производи су нежни не само према бебиној кожи већ и према природи. 

У понуди су Chicco течни детерџент за веш у паковању од 1,5 л, као и омекшивач у паковању од 750 мл који долази у три мирисне ноте. Слатки мирис пудера, деликатни цветни мирис и нежан мирис малине. И детерџент и омекшивач могу се користити од бебиног рођења.

Вредно је напоменути и да је Chicco први понудио детерџент за веш у капсулама, који својим карактеристикама прати све њихове производе за децу и бебе – креиран од пажљиво бираних састојака, како би веш био потпуно чист, а дечја кожа сачувана.

У моје време (што би рекле бакице) Chicco је био бренд врхунског квалитета. Имала сам њихову дечију козметику, а њихове маказице за бебе су ми трајале преко 30 година. Али омекшивач…

Нисам баш сама била сигурна у то.

Зато сам мало простудирала стране познате блогове и видела шта репоручују. Ево савета:

Да не иритира кожу новорођенчета:

Не желите да се појави екцем, он је тек мука Исусова. Не помажу креме, чак ни оне француске од неколико хиљада динара.

Да омекшивач није токсичан и да је без хемикалија:

То је нарочито важно код производа за бебе чија је кожа 5 пута тања у односу на кожу одраслог човека и, самим тиме, подложнија лошим утицајима. Штитимо бебу колико год можемо.

Да је биоразградив и да не загађује животну средину:

Да може да се распадне у природи као што то могу воће, поврће, кашице и бебина кака. Сва та органска једињења се дају разградити када једном заврше на ђубришту, а не као пластичне кесе… Надам се да их не употребљавате баш често; има лепих цегера да се купе у овим нашим дрогеријама.

Да нема јак мирис:

И ту се слажем, мене потпуно одбијају они вештачки „Зумбули, зумбули цвату“ мириси.

Да је антистатичан:

То значи да за вашу бебу не може да се залепи прашина као за телевизор. 

Шалу на страну, статички електрицитет нису само пожари и експлозије, већ и оне непријатне варнице које настају у контакту руке или косе са нпр. мајицом, кваком, итд. Бебе баш и не воле да пуцкетају.

Хајде сад да видимо какав је Chicco:

Chicco нуди течни детерџент и омекшивач који је тестиран и миркобиолошки и дерматолошки.“

Тестиран је и на никл – овај метал изазива алергијске реакције или контактни дерматитис. Дакле, неће изиритирати танку бебину кожу. Фактички, они кажу да можете да га употребљавате од бебиног 1. дана. И да њиме испирате чак и пелене и бебино рубље. Дакле, сву ону тканину која је у директном контакту са најосетљивијим деловима тела.

„Антистатичан је, биоразградив и садржи адитиве природног порекла.“ (Живела животна средина.)

Дакле, извући ће из воде јоне који је чине тврђом и тако омекшати веш без употребе јаке индустријске хемије. Одећа ваше бебе ће бити мека. 

Омекшивач ће очувати влакна и неће оштетити боју малецних ствари.

Решење за мрље

Кад смо код боје, мале бебеће ствари умеју и те како да се обоје – цвеклом, поморанџом, спанаћем… И за то постоји решење – у виду два нова производа који веома ефикасно уклањају мрље: Хигијенски течни детерџент са адитивом и Хигијенски адитив за прање веша. И један и други помажу у елиминисању бактерија и осталих микроба са одеће, чак и на 30 степени. Могу се користити и у машини и за ручно прање.

Све ово значи да постоји, коначно, начин да бебина одећа буде чиста, миришљава, без упорних мрља, а да то прија и бебиној кожи и нашој планети.