Digitalni svet 3 u izdanju Kreativnog centra – prvih 20 strana preuzmite besplatno

11 septembra, 2022

Radne sveske Digitalni svet 1 i 2 odlično su primljene kod učenika, a nastavnici koji ih već nekoliko godina koriste u svom radu imaju veoma pozitivna iskustva.

„Kreativni centar“ je ove godine objavio udžbenik „Digitalni svet“ za 2. razred osnovne škole (rešenje Ministarstva prosvete), a u procesu odobravanja je i udžbenik „Digitalni svet“ za 3. razred.

Svi udžbenici i radne sveske u potpunosti su usaglašeni sa programom nastave i učenja predmeta „Digitalni svet“ i prate ih i digitalni sadržaji. Autorke udžbenika i radnih svezaka za predmet „Digitalni svet“ su Nevena Perić i Nataša Nikolić Gajić, praktičarke s dugogodišnjim iskustvom.

Svi učitelji koji koriste radne sveske i udžbenike DIGITALNI SVET za 1, 2. ili 3. razred u izdanju „Kreativnog centar“, nakon registracije/prijave mogu preuzeti OVDE godišnje i mesečne planove rada, kao i pripreme i prezentacije za ovaj predmet.

 DIGITALNI SVET 2 – NOVO!

Udžbenik za drugi razred osnovne škole obuhvata tri oblasti: „Digitalno društvo“, „Bezbedno korišćenje digitalnih uređaja“ i „Algoritamski način razmišljanja“. Na kraju svake oblasti dati su zadaci za proveru znanja. Udžbenik možete prelistati ovde

DIGITALNI SVET 3 – U PROCESU ODOBRAVANJA

Junaci udžbenika Di-di! i En-en!, koje su deca upoznala u prvom i drugom razredu, i u trećem razredu im pomažu da prošire svoja znanja iz ovih oblasti.

Prelistajte ili preuzmite prvih 20 strana radne verzije udžbenika DIGITALNI SVET 3. Ovaj materijal može biti od koristi nastavnicima za pripremu časova, dok traje proces odobravanja udžbenika za ovaj predmet. Godišnje i operativne planove za DIGITALNI SVET 3 preuzmite OVDE, a pripreme koje prate ovaj udžbenik su u izradi.

U pripremi je i udžbenik Digitalni svet 3 na mađarskom jeziku.

Vebinar za nastavnike: DIGITALNI SVET za 1, 2. i 3. razred 

Pozivamo nastavnike razredne nastave da prisustvuju vebinaru na kojem će biti predstavljene radne sveske i udžbenici iz predmeta DIGITALNI SVET za 1, 2. i 3. razred osnovne škole u izdanju „Kreativnog centra“.

Vebinar će biti održan 15. septembra, sa početkom u 19 h, putem aplikacije Zoom. O koncepciji radnih svezaka i udžbenika i svim izazovima koje predmet Digitalni svet donosi, govoriće autorke Nevena Perić i Nataša Nikolić Gajić.

Ukoliko želite da učestvujete na vebinaru, možete se prijaviti OVDE

Za sve koji budu prisustvovali vebinaru biće obezbeđena potvrda o učešću, koja će biti dostavljena mejlom nekoliko dana nakon održavanja vebinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama