Драга личност мог детињства – мој брат (одабрани радови)

9 маја, 2018

У наставку се налази неколико одабраних радова који су пристигли на наш конкурс на тему „Драга личност мог детињства”. Овде издвајамо оне најлепше о браћи.
Драга личност мог детињства
Најдража особа из мог детињства је мој брат Никола Марковић. Никола је старији од мене 12 година. Висок је, има браон очи, и браон косу. Иако је између нас велика разлика у годинама много волим да проводим време са њим и његовим друговима. То је сада немогуће јер је он студент Електротехничог факултета у Београду, па ми много недостаје. Он је добар брат, и зна веома лепо да ме изненади. Свима бих пожелео да имају брата као што је мој Николa.

Ученик: Јован Марковић I/1

Учитељица: Данијела Ђорђевић

 
Драга личност мог детињства
Моја драга личност је мој брат. Он је старији од мене али се лепо слажемо. Мој брат има зелене очи и смеђу косу. Мама нас учи да се увек волимо и да помажемо једно другом и да је то најбитније у животу. Кад је он ту мене нико не сме да дира. Ако урадим нешто погрешно он ме брани. Понекад се посвађамо али те свађе кратко трају брзо се помиримо и наставимо да се играмо као да ништа није било.
Он се лепо облачи и воли да мења фризуре. Одличан је ђак. Свог брата волим највише на свету. Он је најбољи и увек зна да ме забави кад сам тужна. Зна како да ме развесели. На њега увек могу да се ослоним. Свог брата обожавам.

Ученица: Пауновић Маша 3/1

Учитељица: Радовановић Јасмина

ОШ „Војислав Вока Савић”, Лазаревац

 
Драга личност мог детињства
Моја драга особа је моја мама Бојана. Али ми је дражи мој брат Марко.
Марко је много витак дечко, па га зато моја бака Гордана зове Штиглић. Он има исту боју очију као ја, само му је коса више смеђа. Једина разлика је да је он слађи него укусан сладолед или воћна салата. Волимо да проводимо много времена заједно. Иако имам много обавеза око школе, имам довољно времена да се играм с њим. Док радим домаћи, он жели да се игра са мном, али не зна како да ми то каже, а да ми не смета. Ипак, успем да попустим и игра почне!
Он ми је драг зато што ми је он једини друг са ким могу да се играм без престанка. Када имате брата или сестру, богати сте више него милијардер.

Ученик: Бојан Бабанић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама