Где је двоје, ту је и троје? Или ипак не?

16 јула, 2016

Многи наши пријатељи, који имају двоје деце и испуњен живот, ипак желе да у својој породици имају још једно дете. Пошто мој муж и ја пролазимо кроз то, и имамо троје деце у распону од 4 године, често нам постављају питања како се сналазимо. Ми смо одлучили да покажемо разлику између тога како је имати двоје, а како троје деце, кроз забавну листу, према нашим референцама. Осећајте се слободним да ово окачите о зид изнад свог кревета у тренуцима слабости ?

Чишћење

Родитељи двоје деце често искусе несрећан осећај да не могу да очисте неред истом брзином којом су њихова деца у стању да га направе. Овај осећај је тако узнемирујућ, и води томе да се осећате потпуно беспомоћно пред играчкама, књигама, одећом која је свуда око вас. Са још једним дететом, неред и прљавштина це достићи још виши ниво, са толико објеката ван ваше контроле. Ваш уобичајен дан неће сада само подразумевати играчке, књиге и одећу, већ играчке, књиге, одећу, искоришћене марамице, фластере, сирово месо по кући, завоје за завијање, и 77 метара селотејпа…

Приче пред спавање

Када се спремате да детету прочитате причу пред спавање, двоје ће се увек удобрно сместити и наслонити на свог родитеља, али треће дете ће увек морати да се смести негде другде. Ово доводи до расправа и туча као у филму Последњи борбени шампион, или међу зараћеним џокејима који се боре за своје место, ако је потребно и кроз насиље.

Новац

Имати троје деце ће вас коштати у просеку 1.49752 пута више него када имате двоје деце. Да ли ово што говорим има икаквог смисла? Ни најмање. Јесу ли ови бројеви резултат математичке једначине? Наравно да не (али мораћемо да продамо свој калкулатор да бисмо платили ципеле трећем детету)

Родитељски кревет

Да, знамо, никада није требало да допустимо ово, и требало је да увек останемо при том правилу, нема деце у кревету, Ми смо попустили, и сада имамо исцрпљујућу ноћну ситуацију, да чак ни наш кревет за двоје неће моћи да спречи јуриш троје малишана, који улећу у исти, шутирају нас својим ногама, гурају коленима у истом ритму, и то по свим нашим органима.

Троструке везе

Нико обично не прича о овоме, али је важно. када имате двоје деце, међу њима постоји једна веза. Само једна! једноставно. Када имате троје, постоје три. (Пребројте их, сачекаћемо ? ) Три запетљана емотивна терена, три могућа случаја љутње, три могућа рата из обести, три дугеее свађе, наком што је једна особа села другој на неки пројекат или играчку.

porodi
Бука

Родитељи двоје деце се могу жалити да понекад имају бучну кућу. Родитељи троје деце их уопште више и не чују.

Паркинзи

Када са двоје деце једва изађете из кола на препуном паркингу, можете обоје узети за руку и тако ће бити сигурни. Када имате троје морате се ослонити на једно од друго двоје деце, док непрестано понављате, држи руку, ухвати сестру за руку, рукааа! Ово практично гарантује да се ослањате на жустрог рецимо петогодисњака, и да неки тинејџер не вози у близини, или да ако већ и вози не шаље поруке у том тренутку и гледа испред себе ако би се нашао испред ваше деце.

Колица

Са двоје деце, и даље их некако можете згурати у једна колица када одбијају да шетају, Са троје деце, таква срећа се не може догодити. Једноставно, једна колица а троје деце, делује као немогућа мисија, а онда морате да се изборите са свима истовремено.

Школа

Само се сетите колико вам понекад делује као немогућа мисија када деца дођу из школе са брдом домаћих задатака и папирологије коју морате да попуните. Са троје деце, како год, ови папири ће се само множити, чак и када спавате, док се не буду осим на трпезаријском столу, налазили и поред јастука на коме спавате, поред туша, и где год свако ваше дете покуша да вам их да.

Недеља даривања наставника

Хммм… правите се да ово нисте чули од нас, али ЧОВЕЧЕ! Много…

Прљавштина

Само урадите математичку рачуницу. Умножава се, и свуда је.

Возила археологије

Наравно, и родитељи двоје деце могу наћи грозне ствари испод седишта својих аутомобила, понекад чак и фосиле доведене до непрепознавања, али ће само родитељи троје деце наћи толико грозне ствари, да ће пожелети да позову полицију.

Забавна путовања

Од пакета карата, до хот догова на бејзбол утакмици, забава је увек организована по принципу парова. Ако икада будете покушали да резервишете хотел, нећете моћи да кажете истину о величини своје породице, неће вас пустити да резервишете један апартман за петоро.

Вечера у ресторану

Када чекате да се ослободи сто у ресторану, а имате двоје деце, можете бити опуштени, јер је велика могућност да се сто за четворо ослободи сваког момента. Али када вас у реду за сто чека петоро, имате углавном могућност да останете и кампујете испред штанда хостесе, или да вам једно дете седи у крилу док једете

Болести

Сваки родитељ двоје деце ће кад тад зарадити неку болест од својих малишана, стомачни вирус, или било коју другу инфекцију, поготово када је имају обоје у исто време. Али када имате троје, вируси се шире невероватном брзином. И због троје деце, и због тога што самим тим они виђају више људи, и имају више пријатеља. Ови родитељи знау сваки пут која болест је у питању, јер су је вероватно прележали по дванаести пут са својом децом.

Спавање

Шта? Шта је то?

Хитни случајеви

Родитељи двоје деце, могу ићи у хитну помоћ када се нешто догоди малишанима. Родитељима троје деце, је то толико постало навика, да ће ускоро питати особље да им дају барем бесплатне сендвиче при сваком доласку.

Помоћ партнера

Када имате једно дете, и ваш супруг или партнер га изведе напоље, он је спасилац који вам даје времена да направите паузу од свега. Ако имате двоје деце, и ваш партнер изведе једно, барем имате пола посла мање, и можете мало више да се опустите. Ако имате троје, а партнер узме само једно, идите за њим. Он је тај који се извлачи од својих обавеза, и казните га за то ?

Контрола

Са двоје деце, ту су два пара очију, која знатижељно гледају у свет, и двоје уста која мрмљају када науче своје прве речи, и два танка гласића која изговарају -волим те- након што сте пажљиво одговарали на сва њихова питања, Са троје, свега је три. Да, То је мање више једина разлика коју треба да знате. И знате шта?

Ми не бисмо ово мењали ни за ста на свету. У ствари, викаћемо ово и са крова зграде, само да нађемо чист пар панталона у нашој кући.

Превела: Ивона Јовановић

Извор: mojpedijatar.co.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама