Гласајте за пројекат српске наставнице који је међу 10 најбољих иновативних решења за учење на свету

25 октобра, 2022

Пројекат Escape Room који је, заједно са ученицима Прве крагујевачке гимназије, креирала наставница Катарина Вељковић, пласирао се међу 10 финалиста за најбоље иновативно решење у области наставе и учења на ETF Innovative Teaching & Learning Award 2022.

“Данашњи ученик је способан да се прилагоди употреби савремене технологије у учионици много брже него што је то потребно наставнику или родитељу. За њих је рад на Изазову било занимљиво путовање током кога су учествовали у трансформацији наставног плана и програма предмета Информатика и рачунарство у наставне активности које наставни процес чине занимљивијим и ученицима пријемчивијим. Подстицање наставника да за различите наставне активности користе разноврсне технолошке алате може да подстакне ученике не само на интересовање за учење, већ и истинско разумевање појмова и појава у науци и друштву”, нагласила је професорка и менторка тима Катарина Вељковић.

Escape room, који омогућава учење информатике кроз едукативне игре на платформи Minecraft, прошле године подржан је кроз „Дигитална експедиција: Изазов“ (пројекат у ком је један од организатора био и Завод за унапређивање образовања и васпитања), а сада је своје место у финалу изборио у конкуренцији 800 пристиглих пријава из преко 50 земаља света. Гласање за победнике је отворено до 21. новембра.

Позивамо вас да подржите нашу колегиницу и њене вредне ђаке и гласате на https://www.etf.europa.eu/en/news-and-events/news/vote-etf-innovative-teaching-learning-award-2022

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


5 коментара на "Гласајте за пројекат српске наставнице који је међу 10 најбољих иновативних решења за учење на свету

 1. Jovanka Misic Dakic каже:

  Podrska

 2. Beb каже:

  Kao prvo,ne vrsite svoju ulogu vaspitaca,jelte ,to ostavljate porodici a vi se sklanjate jer to nije u vasem domenu.Drugo,mnogo je nestrucnih u vasoj struci,pa je i edukativna strana,sto najnoviji rezultati pokazuju,sporna sto se tice kvaliteta.Trece,umesto da svaku godinu zapocnete strajkom jer ste lose placeni,sto je slucaj sa mnogima,posvetite se ozbiljno predlogu za bolje obrazovanje,vracanje funk ija koje je skola imala,otvorite fiskulturne i ostale sale da deca vezbaju a ne da placaju sve zivo.Nije da nisam upoznata sa radom prosvetara.

 3. Tatjana каже:

  Ne znam samo dokle ćemo stići sa tom digitalizacijom . Bolje decu edukovati u prirodi i misliti na njihov psihofizički razvoj . Dr Ranko Rajević to stručno objašnjava kako utiče brza promena slika na monitoru na njihovu pažnju i koncetraciju…A da ne pričam o njihovoj krivoj kičmi i ZRAČENJU.

 4. Tatjana каже:

  Čim vam ne odgovara neki komentar, ne objavljujete. Ne sme ništa da se kaže na temu digitalizacije i zdravlju naše dece. Rastu sa krivom kičmom.

 5. Saša Roncevic каже:

  Dobar dan , trebaju mi uputstva kako da nabavim Minecraft Education Edition i da se priključim grupama , koje koriste ovaj program. Hvala.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама