Град Београд поново субвенционише уџбенике и купује таблете ђацима

9 фебруара, 2022

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је данас да ће Град наставити са субвенционисањем књига за све ученике првог и другог разреда основних школа и у за 2022. години.

Прошле године Град је такође обезбедио субвенције за куповину четири уџбеника из основног пакета, односно српски или матерњи језик, свет око нас, математику и изабрани страни језик. Помоћ Града износила је око 5.600 динара по ученику, у зависности од издавача. За исте предмете ће субвенције бити обезбеђене и ове године, само што ће исплата ићи директно издавачима, уместо родитељима.

– Новац за ову субвенцију је већ обезбеђен у буџету Града Београда и ове године ће бити директно уплаћен издавачима, да би уџбеници децу сачекали у школама. На тај начин избегавамо гужве и набавку књига по књижарама – казао је Весић и захвалио издавачима и Министарству просвете на сарадњи.

За ученике од трећег до шестог разреда, Град Београд је прошле године обезбедио таблете. Тако ће и ове јесени, сви који уписују трећи разред добити таблет рачунаре.

Поред таблета, обезбеђен је и бесплатни вај-фај, те дигитални уџбеници, док су лаптопови намењени за учитеље и наставнике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Град Београд поново субвенционише уџбенике и купује таблете ђацима

  1. Ученик каже:

    А ученике седмог и осмог разреда ништа?
    Није фер неко иде три године у школу и добије таблет, а неко осам година и ништа.

  2. Стеван Ференђан-Јовановић каже:

    Када ће бити подела таблета и лап топова за ученике и учитеље 3.разреда школске 2022/23.године?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама