Hoće li biti dobar otac?

Reči su jedno, a dela drugo, pa je zato možda najbolje da pažljivo analizirate njegovo ponašanje u različitim životnim situacijama.
Pomaže po kući
Možda ne usisava dnevni boravak, ali ako na sebe preuzme da pripremi neku jednostavnu večeru, pokazuje volju za pomaganjem u zajedničkom životu. To je, svakako, jedna od vrlo važnih stvari jednom kada doće bebac, zbog kojeg ćete 24 sata biti rastrzani na sve strane.
Dobar pod pritiskom
Ako reaguje pribrano i umirujuće u stresnim situacijama, kao kada vam se izgubi prtljag ili zaboravite pasoše u hotelu a avion treba da poleti, sigurno je da će umeti i da se snađe ako vam dete dobije temperaturu u dva ujutro.
Optimista
Ukoliko ume da pronađe dobru stranu loše stvari, voli da vas zasmejava i da se šali, zna kako da vam digne raspoloženje, sigurno će takav biti i sa vašom decom: brižan i veseo tata kojeg će obožavati.
Odgovoran
Muškarci s istinskim samopouzdanjem imaju instinktivnu potrebu za redom i kontrolom. Ako vaš partner na vreme plaća račune, vodi brigu da svi aparati u kući budu ispravni i nikad ne ide na put sa pola rezervoara goriva, to su samo neki od znakova da će i u očinstvu biti odgovoran.
Imao je psa
Ovo nije najvažniji faktor, ali iskustvo u brizi oko voljenog bića, koje podrazumeva i ne tako lepe stvari (kao što je čišćenje za psom) sigurno će mu dobro doći kad postane tata.
Samostalan
Možda vam se i ne sviđa što ponekad izgleda kao da može i bez vas jer će ići na kampovanje uprkos činjenici što ste vi to odbili, to samo znači da je muškarac sa samopouzdanjem koji neće da bude pod “vašom suknjom”. Kada dođe dete, svakako će vam biti drago što ne zove svakih pet minuta da pita kako se menjaju pelene ili kako da nahrani bebu.
Brine o vašim potrebama
Ukoliko partner pokazuje interes za vaše želje i uvek je spreman da vam pomogne da ih ostvarite, bilo to kupovina novog mobilnog ili napredovanje u karijeri, budite sigurni da će biti dobar otac. Sposobnost da se istovremeno vodi računa o sopstvenim ali i tuđim potrebama i željama, da se između “ja” i “mi” napravi pravi balans, svakako je presudna i za dobru vezu i za odgovorno roditeljstvo.
Izvor: Novosti