Исповест запослене маме: Пређем 4 km пре посла!

3 октобра, 2017

Напорно је бити запослена мајка, а то добро зна и ова мама четворо деце, која је на духовит начин описала како изгледа њен дан.
Исповест запослене маме: Пређем 4км пре посла! Фото: Гуливер/Геттy Имагес/Тхинкстоцк 5А- А А+
“Пређем четири километра само док нас спремим да изађемо из куће”, каже Лиз Петроун, запослена мама четворо деце!
Kао већина родитеља мале деце, Лиз Петроун из Њујорка тешко постиже да уради све. Пошто јој се смучило да је сви осуђују јер понекад касни на посао – ради у ИТ компанији, па је одлучила је да подели како изгледа бити запослена мама.
“Пробудила сам четворо поспаних бића”, почела је она о својој деци која имају 12, 11, 7 и 3 године.
“Неке сам нежно пробудила, друге сам протресла, са једног сам морала да скинем покривач, а онда је пао на под. На то последње нисам поносна. Затегла сам пет кревета, један два пута јер се неко ушуњао и покушао да се врати на спавање. Можда сам то била ја”, духовито констатује мама.
Лиз је набројала шта све мора да уради свако јутро, укључујући и облачење деце, подсећање да оперу зубе, искључивање ТВ-а, храњење пса, развожење деце у деве различите школе и прање гомиле веша.
Заправо, она ујутру има толико обавеза да њен фитнес сат показује да пређе око четири километра спремајући се за посао!
“До тренутка када седнем на столицу у канцеларији и укључим рачунар, што је око девет сати, сат покаже да сам већ прешла четири километра. А све то само да се спремимо и изађемо из куће! Ако прелазак четири километра која не воде никуда нису баш оно што описује овај период живота, онда не знам шта је”, каже она.
Петроунова каже да овај текст није написала да би задобила симпатије, већ да би разјаснила како је родитељима који почињу да раде чим се пробуде.
“Имам прилично прилагодљив посао, али се свеједно осећам као да никада нисам сасвим присутна. Одем на посао и размишљам о деци, одем кући и мислим о послу”.
Kаже да јој је непријатно да се константно извињава што касни, отказује састанке у последњем тренутку или је недоступна.
Овај њен искрени текст је подељен више од 3.000 пута на Фацебооку, а у прилог томе да су се многи родитељи препознали говори и близу 1.000 коментара.
“Хвала ти! Имам троје деце млађих од пет година и најтежи део дана ми је спремање да изађено напоље”, један је од коментара.
“Ово је и мој живот. Устајем сваког дана у 5:30 и не стајем до 9 сати. Проклињем колеге које ме осуђују јер касним. Сваког дана водиш менталну и физичку битку пре него што дођеш на посао, а онда напустиш канцеларију знајући да те друге обавезе чекају кад стигнеш кући”, написала је једна мама.

This morning I woke four sleepy humans. Some I gently patted, some I prodded, and one I pulled the covers off and tried…

Gepostet von Liz Petrone am Mittwoch, 20. September 2017

Mondo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама