Истраживања: Крпене уместо скупоцених лутака

23 септембра, 2018

Истраживање је показало да малишани обожавају креативне стварчице од којих могу нешто да направе, а не готове скупоцене предмете.

Док деци упорно купујете нове скупе играчке и “гаџете”, мислећи да ће их обрадовати и окупирати њихове мисли, требало би да знате да се они заправо највише радују једноставним поклонима. Истраживање компаније “Кларкс” је показало да малишани обожавају креативне стварчице од којих могу нешто да направе, а не готове скупоцене предмете. На основу студије коју су спровели, стручњаци су направили “списак од 100 ствари које мораш да урадиш пре десете године”, на којем су се, између осталог, нашли – прављење крпених лутака, креирање хербаријума, снимање и писање песама. Истраживачи су закључили да су то ситнице које пријају деци нижег узраста, јер успевају да их раздрмају и задрже њихову пажњу, док са модерним играчкама не знају шта да раде дуже од пет минута.
На листи обожаваних игара су се нашли и пењање на дрво, прављење иглуа у снегу, посматрање смене годишњих доба у природи…
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама