Истраживања: Крпене уместо скупоцених лутака

Истраживање је показало да малишани обожавају креативне стварчице од којих могу нешто да направе, а не готове скупоцене предмете.

Док деци упорно купујете нове скупе играчке и “гаџете”, мислећи да ће их обрадовати и окупирати њихове мисли, требало би да знате да се они заправо највише радују једноставним поклонима. Истраживање компаније “Кларкс” је показало да малишани обожавају креативне стварчице од којих могу нешто да направе, а не готове скупоцене предмете. На основу студије коју су спровели, стручњаци су направили “списак од 100 ствари које мораш да урадиш пре десете године”, на којем су се, између осталог, нашли – прављење крпених лутака, креирање хербаријума, снимање и писање песама. Истраживачи су закључили да су то ситнице које пријају деци нижег узраста, јер успевају да их раздрмају и задрже њихову пажњу, док са модерним играчкама не знају шта да раде дуже од пет минута.
На листи обожаваних игара су се нашли и пењање на дрво, прављење иглуа у снегу, посматрање смене годишњих доба у природи…
Извор: Новости