Једна лекција која ће научити децу да цене себе и да то очекују и од других

9 јуна, 2020

У прилогу је можда измишљена прича, али је сигурно прича која ће вас подстаћи да дете научите да цени себе и своје врлине.

Foto: Canva

Када је дипломирао, једном младићу отац је рекао следеће:

“Завршио си школу са одличним оценама, зато ти поклањам онај мој стари ауто који је већ годинама у гаражи… Али пре него ти га поклоним, одвези га на плац где продају половне аутомобиле на крају града и реци им да желиш да га продаш. Види колико ће ти новца они понудити. Син је отишао на плац половних аутомобила, вратио се оцу и рекао: “Понудили су ми 1.000€ јер изгледа врло истрошено.”

Отац је одговорио: “Одвези га сад у залагаоницу.” Син је отишао у залагаоницу, вратио се оцу и рекао: “Залагаоница је понудила 100€ јер је то заиста јако стар ауто.”

Трећа молба сину је била оде у ауто-клуб и покаже им ауто. Син је одвезао аутомобил и у клуб, вратио се и рекао оцу одушевљено: “Неки људи у клубу понудили су 100.000€ за тај ауто, јер кажу да је то Нисан Скајлајн Р34, култни аутомобил и потражња за њим је ОГРОМНА!”

На то је отац одговорио: “Хтео сам да знаш да право место цени ПРАВУ ВРЕДНОСТ. Ако те не цене, не брини, значи да си на погрешном месту и у погрешном друштву. Они који знају твоју вредност су они који те цене и држи се њих… Никада не остај тамо где нико не препознаје и не разуме твоју истинску вредност.”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама