Једноставан метод који ће одмах научити дете (а и сваког другог) да не прекида

децембар 5, 2015

На блогу посвећеном родитељима, једна ауторка поделила је са нама причу о томе како да научите дете (а могло би и да се примени и на многе старије особе) да вас не прекида док разговарате са неким. Ружну навику прекидања претворите у елегантну тактику на основу које ће вас многи ценити.
dete-porazЧесто моја деца просто горе од жеље да ми нешто кажу, и дођу право до мене и кажу ми шта им је на уму без обзира да ли већ причам са неким. Али, с тим је готово. Од када сам открила истински генијалну технику.
Причала сам са једном познаницом када је њен трогодишњи син хтео нешто да јој каже. Уместо да је прекине, он је једноставно ставио своју руку на њен ручни зглоб и чекао. Она је ставила своју руку преко његове да му стави до знања да је “добила поруку” и наставиле смо да причамо.
Након што је завршила шта је причала, окренула се ка њему. Остала сам запањена, пуна страхопоштавања! Тако једноставно. Нежно. За поштовање и за дете и за родитеља. Њен син је требало да сачека само неколико секунди да би завршила реченицу. Онда му је посветила комплетну пажњу. Мој муж и ја смо одмах почели да примењујемо ову тактику. Објаснили смо нашој деци да ако желе нешто да нам кажу а ми већ причамо са неким, треба само да ставе своју руку на нашу и да сачекају. Требало је мало вежбе, стрпљења и времена да потпуно престану да нас прекидају.
Нема више оног “Сачекај. Не прекидај ме”. Само једноставан гест, мали додир ручног зглоба. То је све.
Покушајте. Делује!
 
Извор: bizlife.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама