Jerotić: Nemirno dete nije isto što i nevaljalo

20 maja, 2016

„Ako je dete nemirno, pusti ga, često je to inteligentno i bistro biće. A roditelji, u neznanju, za mirno i poslušno dete kažu ‘moje dobro dete’, a ono u stvari uplašeno, nesigurno. Naravno, rodi se i poneko dobro dete koje je jednostavno takvo, iako je snalažljivo i pametno. Greška je velika što ono nemirno dete tuku, a ono je najčešće inteligentno dete. I baš ta inteligencija mu ne da da se pomiri lako sa svim što mu se kaže.

Ja sam bio nemirno dete i nikad nisam bio odličan đak. U gimnaziji sam bio vrlodobar, dobar, imao sam petice iz veronauke i istorije. Iz matematike i fizike sam imao trojku. Moj drug, koji je danas poznati književnik i prevodilac je u gimnaziji pustio goluba iz poslednje klupe, na času higijene.

Umalo ga nisu izbacili iz škole. Dobio je ukor razrednog starešine, ukor direktora i ukor nastavničkog saveta pred izbacivanje iz škole. To su mali nestašluci koji često odaju inteligentnu decu. Danas, za mnogo veće „nestašluke” i ozbiljne prekršaje koji sa inteligencijom nemaju nikakve veze, kazne su mnogo blaže.”

Vladeta Jerotić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


6 komentara na "Jerotić: Nemirno dete nije isto što i nevaljalo

 1. vesna 1953 kaže:

  Steta sto zelena ucionica nije postojala kada sam ja bila dete

 2. prosveta kaže:

  ,,ja mu ne mogu ništa, vidite šta ćete sa njim” reče roditelj ucitelju

 3. gaga kaže:

  ja imam sina 8 godina,mnogo je hiperaktivan,ne zeli da uci,svadja se sa drugom decom,uciteljicom.,pokusavam na svake nacine da mu dokazem da to ne treba da radi.vodila sam ga psihologu i svi kazu da inteligentnije dete nisu vidli.iskreno dovodi me do ludila.sta bih moglada uradim povodom toga?

  1. oin kaže:

   Gago, pored ostalog,molite se i Bogu za njega. Mnogo pomaže roditeljska molitva i ljubav…

  2. Aleksnadar kaže:

   Samo ga fizicki umorite skroz.

 4. Dada kaže:

  Sa inteligentnom decom treba puuno pricati i sve postupke objasnjavati. Za to treba mnogo vremena i zivaca, ali veujem da se isplati na kraju.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama