Како изгледа живот са IQ-ом преко 160

27 фебруара, 2016

Замислите како изгледа живот некога ко има класификацију  надпросечне особе. Рик Бакас открива како треба живети са IQ-ом преко 160 и како је то утицало на његов живот.
mozak-300x260
Рик је на Фејсбук страници Quora представио свој живот од тренутка када је сазнао за свој проценат интелигенције који му је мерен два пута. Иако многи пишу о томе да су такви људи веома јадни и усамљени, он објашњава управо супротно.
Наводи да никада као дете није показивао знакове екстремне интелигенције, нити је имао неку од познатих ситуација из филмова у којима је решавао једначине које нико није могао. Чак није био одличан ђак. Водио је нормалан живот.
„Ако имате IQ преко 160, прво правило је – не спомињите то. Никога за то није брига. Не хвалите се. Не спомињите то колегама, пријатељима или могућим животним партнерима. Приметио сам да ме људи третирају другачије када износим те чињенице. Не као да сам паметнији него као да сам умишљен. То ће само створити јаз између вас и других.“
Он наглашава да је исти као и други и да је свака особа на свету ’геније’ на свој начин. Свако зна много о нечему и прави је мајстор нечега. Данас он има две одвојене и веома успешне каријере. Прва је дигитални маркетинг и брендирање, а друга је сомелијерство са знањем виноградарства, типова земљишта, географије, грожђа и тако даље.
Закључује да га је толика наводна памет научила веома основним стварима у животу, за његових 45 година. Првенствено, понизност није прецењена. Најбитнија једначина јесте како зближити људе. Како приволети друге, пре него да их гурнете од себе. И оно најбитније, да је љубав јача од свега, нарочито од високог степена интелигенције
 
Извор: bizlife.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама