Казне за родитеље који дете не возе у седишту биће ЧЕТИРИ пута веће

9 октобра, 2016

Измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја, које би у скорије време требало да се нађу пред министрима а затим и посланицима, предвиђају казну и до 120.000 динара за вожњу деце до 135 центиметара без ауто-седишта.
autosedisteКазна за возача који вози дете без ауто-седишта у Србији ускоро ће бити драстично повећана, и уместо садашњих 30.000 износиће до 120.000 динара. Такође, у седишту ће морати да се вози свако дете док не достигне 135 центиметара, а тај узраст они достижу до 12 година.

Прочитајте и Не чувајте децу од барица и промаје, чувајте их од стварних опасности

Ово, наиме, како “Телеграф” сазнаје, предвиђају измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја, које би у скорије време требало да се нађу пред министрима у Влади Србије а затим и пред посланицима у Парламенту.
– Измене Закона о безбедности саобраћаја предвиђају да ће казне за невожење детета у седишту повећају и да буду и до 120.000 динара – каже за “Телеграф” директор Српског комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић.
Закон о безбедности саобраћаја каже да дете до три године старости мора да се превози у безбедносном седишту, никако у крилу.
И ова одредба биће промењена, јер ће у седиште морати сва деца узраста до 135 центиметара, док је у другим земљама та одредба и до 150.
Примера ради, дете од три године обично је узраста 97 центиметара.
Извор: Телеграф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Казне за родитеље који дете не возе у седишту биће ЧЕТИРИ пута веће

  1. Neko каже:

    Sram vas bilo,dokle vise podizanja kazne,bar nam onda,drzavo,regulisite nize cene za ta sedista.

    1. Sandra каже:

      Da li zivot vaseg deteta ima cenu???

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама