“Кажу ми ‘није за децу маникир и спа’. Типичан малограђански став!”

мај 26, 2022

– Заказала сам Ањин рођендан. Причала сам ти о оном раскошном месту, зар не?

– Верице, није ли то мало претерано, да не кажем прескупо?

– Па сад, прескупо или не, нећу да се моја Ања издваја. Моје дете заслужује најбоље! А богами заслужујем и ја!

За рођендан се припремала месецима унапред, није то баш мала ствар кад ти ћерка пуни 8 година, зар не?! Муж је само слегнуо раменима, па је она то схватила као „зелено светло“ да провуче његову картицу.

– Шта ми се ишчуђаваш? Па нећу ваљда да се секирам шта о мени мисли плебс? Видим, распомамили се на интернету, није за децу спа, није маникир и штиклице? Шта ми па они знају?! То је тренд данас!

– А када ће детињство бити у тренду? Пењање на дрво? Трчање, балони и смех?

– Ето, видиш, то је типичан малограђански став! Шта има лошег у томе што хоћу да моја Ања ужива? Кад ја нисам могла, што њој да не приуштим?!

– Али, Верице, ти плаћаш 3.000 динара по детету, ПО ДЕТЕТУ да га неко тетоши као принцезу. Ања није лутка, Ања је дете. Шта ће њој маникир?

– Ето, видиш, ту грешиш! Ако она не научи од малих ногу да је педикир за жену светиња, ха-ха, каква игра речи! Да мора да носи своју круну поносно на глави БЕЗ ОБЗИРА НА СВЕ, свако ће да је третира као… Уф, не желим на то ни да мислим!

– Али, Верице, ципелице на штиклу, шминка, фризура, па то је као оне накарадне девојчице-мисице из америчког ријалитија. Смејале смо се некад кад смо их гледале, сећаш се? А највише оним мајкама што цврче и стискају сироту децу. То нису девојчице, то су мале жене.

devojčica-roze-haljina

Canva.com

– Слушај, да ти кажем, она мора да израсте у жену и што пре схвати колико вреди то боље по њу.

– Мораћу да те разочарам, Верице, али кад је гурнеш у спа центар и огрнеш бадемантилом, па је после намонтираш шминком и разним „кирима“, обезвређујеш је. Је ли жена вреди само ако има пара за фризуру и вештачке трепавице? Да л’ дете, ДЕТЕ  треба да мисли о томе са ОСАМ година?

– А не него ће као Исидорина мала да слави рођендан у дворишту?! Сећаш се прошле године колико је Ања била тужна што нема сукњицу од тила као она Јанковићева ћерка? Нема шансе да ми се више икад дете расплаче јер није омиљено у школи!

– Ма шта ће јој другарице због којих се ти задужујеш да рођендан прославиш?

– Шта си ме ту напала што хоћу да платим СВОЈИМ парама (добро, Милановим), али НАШИМ парама луксуз свом детету?! Нисам ја њу родила да јој месим кифлице и печем палачинке за јурњаву испред куће, знаш?! Него лепо, овде може да добије хаљиницу достојну принцезе, посластице, кетеринг, па слављеничку торту на три спрата ЗА СЛИКАЊЕ! Знаш какве ће слике бити с тог рођендана?!

Инстаграм има да ми експлодира!

Верица се одмакла од огледала, „поправила нестварну круну на глави“, поносна што је и овог јутра победила себе у расправи званој „Ањин рођендан“. Није морала да пита Ању шта жели, знала је она добро „шта је за њено злато најбоље“. Јесте, није јој се допадало што мора да позове неке њене другарице (највише због њихових мајки), али стисла је зубе. Истрпеће и додатни притисак око декорације простора и кетеринга и… Било како било – вреди! Само једном да и она куцне кристалном чашом да наздрави!

Детињство је ионако луксуз за девојчице, зар не? Шта ће то њеној принцези?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "“Кажу ми ‘није за децу маникир и спа’. Типичан малограђански став!”"

  1. Mija каже:

    Strasno u sta smo se pretvorili i mi i u sta decu pretvaramo.
    Manikir za dete od osam godina???
    Pa nije cudo sto u 13 uzimaju pistolje u ruke.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама