Kојих десет реченица би родитељи волели да чују од своје деце? Можда једног дана…

Повратак у школу многим родитељима враћа преокупацију тиме шта деца раде читав дан и како напредују.

Свим родитељима деце школског узраста познат је одговор на питање: „Како је било у школи?“.
Зар не би било лепо да су бар једном одговорили правилно?
Истраживање спроведено на 1000 родитеља показује које би то одговоре родитељи волели да чују од своје деце. Ево и десет најбољих.
Играчке су покупљене и спаковане у праве кутије
Ово је најчешћи одговор у анкети са 35 одсто гласова. Зар не би било сјајно када би реченица „Време је за сређивање“ уз ентузијастични кез стварно изазвала акцију? Зашто она само ради у учионици?
Савет: Не брините због тога, само гурните играчке у ћошак увече.
Пусти ме да ти кажем шта смо данас научили у школи
Тако освежавајуће. Око 27 одсто родитеља који су учествовали у анкети кажу да је извлачење таквих информација од детета исто као вађење крви из камена. Али, будимо реални, имају ли родитељи заиста времена да слушају поглавље и лекцију о томе како вулкан избацује лаву? Вероватно не — превише је домаћих задатка за прегледање.
Спреман сам, могу да легнем раније
Ова реченица би проузроковала забезекнутост у већини кућа у којима родитељи очајнички покушавају да пошаљу своје малишане у кревет. У ствари, обично пред спавање већина деце жели да прича о томе како је провела дан.
Хвала ти што си ми средио собу
И речи захвалности, попут ових, би у већини домова родитеље оставили без текста. Међутим, шта је оно што се чешће може чути? „Зашто си брљала по мојим стварима и сакрила их, мама?“
Ставио сам сву гардеробу у корпу за веш
Надам се не дословно сву. Само прљаву. Мокри пешкири са пода у купатилу или са кревета су довољни за почетак.
Желиш ли да видиш како сам урадио домаћи?
Већина родитеља жели да зна да су деца: под „а“ урадила домаћи, и под „б“ покушала да га ураде. Али, неки би могли да буду изненађени каква све испитивања домаћи може да покрене.
Мислим да је доста телевизије за данас
Ако би то било изговорено у мојој кући, очекивала бих да ће телевизор експлодирати пошто је одбачен након тако дуге љубави. Прво правило родитељства — никада не може бити довољно телевизије!
Спаковао сам већ школски ранац за сутра
Зар не би било лепо? Без јурњаве око заборављених ствари ујутру. Само лагани излазак из куће…
У мом ранцу је порука коју би требало да прочиташ
Обично се такве поруке појаве у гомили других папира, иза кревета или у чарапама, неколико недеља након што је трабало да буду прочитане, потписане и однете у школу. Па добро! Не можемо сви бити савршени.
Видим да разговараш телефоном, па ћу се тихо играти
Стари телефонски трик. Стварно добар за крај. Зашто баш у том тренутку када вас позове пријатељ са којим се нисте чули сто година дете мора да постави милион питања?
Извор: BBC News na srpskom