Колица за бебе – зашто су дуо и трио системи ипак најбоље решење

Како се дан порођаја приближава, све чешће бацате поглед на онај списак ствари које би требало припремити пре бебиног доласка. И никад није касно да се купе пелене, испеглају први бодићи, зекице, панталонице, и припреми први сет козметике и кућне апотеке за бебе. Али родитељи одахну тек кад припреме оне најважније ставке са списка, где се обично нађу – креветац, пулт за пресвлачење, кадица за купање, колица, седиште за аутомобил и корпа-носиљка из које ће беба први пут угледати светлост дана.
Некада давно, све ове ставке морали сте тражити појединачно. Данас, неке од њих можете пронаћи обједињене у „дуо систем“ – колица и ауто-седиште, или пак „трио систем“ – колица, ауто-седиште и корпа-носиљка за бебу. Ови системи постоје и развијају се већ годинама, а данас су дизајнирани тако да вам обезбеде максималну функционалност, лакоћу при руковању и велики избор у складу са вашим потребама. За вас који сте стално у покрету па трагате за безбедним и једноставним решењима која ће вам омогућити да и уз новог члана породице уживате у активном стилу живота, ево неких предности „дуо/трио система“ које би требало да имате у виду при избору прве опреме за превоз вашег малишана.
1. „Трио систем“ садржи: оквир тј. рам за колица, затим ауто-седиште које се може поставити у смер и положај који одговара развоју детета, било у аутомобилу, било у колицима, и лагану корпу-носиљку. Ако сте окаснили који месец са куповином овакве опреме, вероватно вам корпа неће бити потребна па би можда за вас „дуо систем“ био бољи избор.

2. Лако руковање. Овакав сет обезбедиће безбедност и удобност вашем детету где год сте се упутили, а омогућиће вам и онај комодитет који активни родитељи највише воле – успутну промену плана, јер све што вам за нови план треба је један клик-клак покрет и пар секунди вашег времена. Само једним кликом ауто-седиште се монтира у оквир колица, а неки модели садрже и базу седишта која се увек налази у аутомобилу, те нема компликованог причвршћивања појаса када га у аутомобил враћате. На исти начин у колица се убацује корпа за бебу. Колица у овом случају служе као оквир у који ћете, по потреби, додати уметак који вам одговара, што их чини изузетно лаганим и једноставним попут основних модела, такозваних кишобран колица. Када сте од оних којима се брз животни ритам подразумева, биће вам много лакше када се колица, попут ових, могу склопити и расклопити само једном руком.
3. Оправдана инвестиција? Размислите о чињеници да куповином 3у1 система решавате простор за спавање, кретање и вожњу вашег детета од рођења па до неке 3 године (или ту негде, јер се ови сегменти такође везују за килажу детета, па ће у истом узрасту једном одговарати а други ће га прерасти). Предлажемо да погледате овај 3у1 Hauck модел који се може наћи по врло приступачној цени.
4. Мама има друштвени живот! Ако сте од оних будућих мама које воле да су самосталне, да се појаве на много места у једном дану и успут заврше све обавезе, ови модели могли би вам бити од велике помоћи када са собом будете водиле и дете. Зашто? Па зато што су класична колица прилично тешка и не би вам баш било свеједно да их неколико пута дневно смештате и вадите из гепека. И зато што уз монтирање једним кликом можете са лакоћом пребацивати дете где је потребно. Зато што управљајући Chicco колицима са једном ручком можете другом руком обавити телефонски позив или бирати намирнице. Зато што бебу можете у истом седишту сместити у кухињу док припремите оброк. Или седиште убацити у сталак за љуљање, и тако бебу умирити док док су вам руке заузете другим обавезама.
5. Дете наставља да спава! За вас који се тек спремате за улогу родитеља, ево како то може да изгледа: након водања бебе тамо и овамо кренули сте кући, она је у колима заспала, стижете, узимате је, и – џаба сте се радовали што спава, пробудили сте је. Или, таман сте стигли на шеталиште и надали се да ћете уживати без дечјег плаца, и баш тада… пребацујете бебу у колица и она почиње да плаче. Ништа од опуштене шетње. А завидите и пријатељима којима је вожња колима кец из рукава кад дете не може да заспи. Кажу да га после само унесу у кућу и дете наставља да спава. И док им завидите, седите у паркираном аутомобилу да бисте пустили дете бар пола сата да одспава. Сјајно проведено време, зар не?
6. Спремни сте да одговорите на потребе детета које расте. Систем 3у1 прати потребе детета у складу са његовим емоционалним развојем. Како оно расте, тако ћете прилагођавати положај у коме се налази а који је потпора одређеној фази развоја.
7. Велика корпа за ствари! Пажљиво читајте ви који још увек нисте родитељи – побрините се да имате велику корпу за одлагање свега и свачега! Јер док не постанете родитељ нисте ни свесни колико ствари вечито вукљате са собом! Биће дана када ћете бити и покретни чивилук, и покретни ресторан, и покретна полица са играчкама, а такви ћете свратити у набавку или успут завршити још неку обавезу, кад сте већ ту. Велика корпа помоћи ће вам да растеретите руке и леђа и наставите кроз свој дан као што сте планирали.
8. Ако сте и мама и дама и естета, ето најлепшег разлога да погледате моделе са ове акцијске понуде. Избор је огроман, дизајн беспрекоран а сваки сегмент у савршеном је складу са осталима. Рађање детета родиће у вама и потребу да његов минијатурни дом буде направљен од квалитетног материјала, у елегантном стилу и најлепшим нијансама боје коју сте замислили. У понуди је читав спектар модерних боја основне и пратеће опреме, од неутралних пастелних, уз које можете уклопити аксесоар који већ имате, до оних јарких, попут овог црвеног Chicco модела.
И да, неки родитељи заиста након само пар недеља од доласка бебе наставе са старим ритмом живота. Са бебом у њему. И стварни су, познајем их. Уколико сте и ви решили да им се придружите, размислите о куповини колица 3у1 јер купићете себи додатни квалитет живота, уживање у разноврсним активностима, лакоћу кретања са породицом и комодитет кроз драгоцене тренутке првих година вашег детета.