Мађионичарски трик који ће ваше дете и вас одушевити

 
Потребно вам је:
Колаж папир
Тврђи провидан најлон
Маказе
Лепак за папир
Маркер
Фломастери
[ot-video][/ot-video]
 
Колаж папир је потребно да исечете и пресавијете на пола. Величина зависи од вас нема правила. Једну страну треба да исечете тако да направите прозор у њему. Са стране оставте око 1, 5 цм оквира. Затим је потребно да исечете четири дела ширине 1,5цм а дужине мало мање него једна преломљена страна оно првог колаж папира која није изрезана као прозор, око 5 д0 7 мм мање. Сваки од та четири дела пресавијте на пола до дужини.
 
Бели папир исеците тако да може да се стави између оног пресавијеног дела колаж папира али да не прелази ивице дакле може и малчице мање. Када све то урадите време је да се све споји лепком. Она четири дела која сте припремили потребно је да залепите на бели папир. Два доле, два горе само једним пресавијеним делом тог малог папирића. Бели апапир тако припремљен се лепи између колаж папира. Све ивице спојите лепком тако да на крају добијате џеп са једне стране и са друге где је прозор.
Јос један бели папир и фолију исеците тако да се уклапа у тај џеп проверите да ли клизи глатко када се изече. Оставите дужину папира и фолије мало већу за око 2цм од дужине џепа јер за тај део се хвата и извлаћи цртеж. На белом папиру маркером нацртајте мотив који желите и обојите фломастерима. Залепите фолију за тај део папира где сте цртали али само у горњем делу који ће служити са извлачење. На фолију прецртајте маркером цртеж само ивице. Када се осуши потребно је да део белог папира убаците у задњи џеп а део са фолијом у онај џеп са прозором.
Ту магија почиње ? Повуците све и гледајте како магично слика са маркером добија боје. Чак и ви када повучете биће те одушевљени иако знате како све функционише замислите некога ко први пут гледа у то.
Ја сам овај трик осим са Андрејем који је био потпуно одушевљен испробала и са колегама на послу и није им било јасно како функционише. Покажите вашем детету све и пустите га да одушеви своје другаре.
У коментарима испод текста можете да пошаљете фотографије како је вама испало ?
Љубица Билди
Извор: mamaitata.rs