Мама камелеон

4 августа, 2016

 
Маме су невероватно прилагодљива бића. Камелеонска. Током само једног дана подсетим себе на неке припаднике животињског света висе пута. Ево како:
1. Ујутро устајем као лењивац. Дакле- једва, споро, развлачећи се кроз кућу.
2. Дан започињем као хоботница. То значи да радим једно десет ствари истовремено- пресвлачим оба детета, спремам доручак, расклањам хаос од претходног дана, покушавам да одем у купатило, додајем жељене играчке…
3. Кувам као фламинго. То подразумева да стојим поред шпорета на једној нози, држећи бебу у рукама коју придржавам том дигнутом ногом док ме старије дете вуче за ону ногу на којој стојим. Фантастична вежба за равнотежу и координацију, такође одличан начин за затезање задњице и ногу- проверено!
4. Ричем као лав. Прво из прикрајка посматрам хаос у најави и кад видим да ће доћи до нереда дрекнем тако да ме чују и у три зграде поред наше.
5. Кријем се као кртица. То знаци да се кријем у wц- у само да бих имала 2 минута мира, кријем се у соби да бих сама са собом могла да се пресвучем, кријем се у кухињи и кришом једем слаткише…
6. Седим као горила. Углавном седим на поду и држим једно дете у рукама док ме друго дете јаше. Једно дете ми цупа трепавице и забија прст у нос а друго скаче по мени и завлачи ми руке у мајцу хватајући ме за груди. Да, фаза! ?
7. Купам се као фока. Кад добијем тај луксуз да стигнем до каде ускачем у њу сва срећна прскајући около.
8. Умиљавам се као мачка. Најчешће мужу, деци нема вајде. Па стварно ми требају баћ те сандале иако су мало скупље, толико је прилика да их носим! А одљутице ме она жута торба са ресама која је сад хит. Шта да се ради, и мени треба неки вентил! ?
9. Емотивна сам као слон. Имам срце за све а највише за своју децу па их по цели дан љубим и мазим.
10. Спавам као сардина. То знаци на ивици кревета у положају на леђима са рукама преко стомака. Не мрдам и не дишем да се величанство Беба/Дете не пробуди.
Ето тако. Ми жене смо чудо а кад смо мајке тад смо камелеонски чудесне!
Извор:  Majka sa Balkana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама