Mama kameleon – krijem se kao krtica, emotivna sam kao slon, spavam kao sardina

avgust 4, 2016

Mame su neverovatno prilagodljiva bića. Kameleonska. Tokom samo jednog dana podsetim sebe na neke pripadnike životinjskog sveta više puta. Evo kako:

Tired mother with baby

1. Ujutro ustajem kao lenjivac. Dakle – jedva, sporo, razvlačeći se kroz kuću.

2. Dan započinjem kao hobotnica. To znači da radim jedno deset stvari istovremeno- presvlačim oba deteta, spremam doručak, rasklanjam haos od prethodnog dana, pokušavam da odem u kupatilo, dodajem željene igračke…

3. Kuvam kao flamingo. To podrazumeva da stojim pored šporeta na jednoj nozi, držeći bebu u rukama koju pridržavam tom dignutom nogom dok me starije dete vuče za onu nogu na kojoj stojim. Fantastična vežba za ravnotežu i koordinaciju, takođe odličan način za zatezanje zadnjice i nogu- provereno!

4. Ričem kao lav. Prvo iz prikrajka posmatram haos u najavi i kad vidim da će doći do nereda dreknem tako da me čuju i u tri zgrade pored naše.

5. Krijem se kao krtica. To znaci da se krijem u toaletu samo da bih imala 2 minuta mira, krijem se u sobi da bih sama sa sobom mogla da se presvučem, krijem se u kuhinji i krišom jedem slatkiše…

6. Sedim kao gorila. Uglavnom sedim na podu i držim jedno dete u rukama dok me drugo dete jaše. Jedno dete mi cupa trepavice i zabija prst u nos a drugo skače po meni i zavlači mi ruke u majicu hvatajući me za grudi. Da, faza!?

7. Kupam se kao foka. Kad dobijem taj luksuz da stignem do kade uskačem u nju sva srećna prskajući okolo.

8. Emotivna sam kao slon. Imam srce za sve a najviše za svoju decu pa ih po celi dan ljubim i mazim.

9. Spavam kao sardina. To znaci na ivici kreveta u položaju na leđima sa rukama preko stomaka. Ne mrdam i ne dišem da se veličanstvo Beba/Dete ne probudi.

Eto tako. Mi žene smo čudo a kad smo majke tad smo kameleonski čudesne!

Autor: Majka sa Balkana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama