Мама камелеон – кријем се као кртица, емотивна сам као слон, спавам као сардина

4 августа, 2016

Маме су невероватно прилагодљива бића. Камелеонска. Током само једног дана подсетим себе на неке припаднике животињског света више пута. Ево како:

Tired mother with baby

1. Ујутро устајем као лењивац. Дакле – једва, споро, развлачећи се кроз кућу.

2. Дан започињем као хоботница. То значи да радим једно десет ствари истовремено- пресвлачим оба детета, спремам доручак, расклањам хаос од претходног дана, покушавам да одем у купатило, додајем жељене играчке…

3. Кувам као фламинго. То подразумева да стојим поред шпорета на једној нози, држећи бебу у рукама коју придржавам том дигнутом ногом док ме старије дете вуче за ону ногу на којој стојим. Фантастична вежба за равнотежу и координацију, такође одличан начин за затезање задњице и ногу- проверено!

4. Ричем као лав. Прво из прикрајка посматрам хаос у најави и кад видим да ће доћи до нереда дрекнем тако да ме чују и у три зграде поред наше.

5. Кријем се као кртица. То знаци да се кријем у тоалету само да бих имала 2 минута мира, кријем се у соби да бих сама са собом могла да се пресвучем, кријем се у кухињи и кришом једем слаткише…

6. Седим као горила. Углавном седим на поду и држим једно дете у рукама док ме друго дете јаше. Једно дете ми цупа трепавице и забија прст у нос а друго скаче по мени и завлачи ми руке у мајицу хватајући ме за груди. Да, фаза!?

7. Купам се као фока. Кад добијем тај луксуз да стигнем до каде ускачем у њу сва срећна прскајући около.

8. Емотивна сам као слон. Имам срце за све а највише за своју децу па их по цели дан љубим и мазим.

9. Спавам као сардина. То знаци на ивици кревета у положају на леђима са рукама преко стомака. Не мрдам и не дишем да се величанство Беба/Дете не пробуди.

Ето тако. Ми жене смо чудо а кад смо мајке тад смо камелеонски чудесне!

Аутор: Мајка са Балкана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама