Мој целулит и стрије ту су да ме увек подсете да сам урадила нешто велико и важно.

Дан је био врео, сунце је пржило, а муж и ја смо онако узгред поменули могућност да искористимо време и одемо у аква-парк. Чим су деца чула разговор, игра је престала и спремање за полазак је почело. Није билo назад, као и увек кад се деци помене могућност одласка на неко забавно место. Прогањају те док их не спакујеш у ауто.

Аква-парк у који обично идемо има прегршт занимација за децу – велика печурка с водопадом, жаба која пљује воду, тобогани, таласи и још сто чудеса.

mom-daughter-poolМоја девојчица, моје друго дете, стигла је на свет пре мало мање од годину дана, оставивши ми опуштене груди, стрије на стомаку и повећу количину опуштене коже и вишка килограма. Била сам тога и те како свесна, па ми није уопште била потребна опаска једне конобарице из ресторана у који често идемо, која је прокоментарисала како имам крупне кости. Та изјава ми је одзвањала у ушима док сам бирала шта да обучем за базен, а да најбоље сакрије све те проблематичне зоне. Ниједан купаћи није покривао довољно, па сам решила да останем у мајици.

Али онда сам те видела, драга мама, тамо, на сред дечјег базена, у тиркизно-плавом купаћем костиму, с твојим дечацима. Видела сам како уживаш у њиховој игри, како пуниш кофе водом и јуриш за њима, смејеш се и не бринеш шта ће било ко о теби помислити или рећи. Бринула си једино о томе како да овај дан учиниш незаборавним за своју децу и за себе. Како сам ти се само дивила и како сам се само стидела себе у том тренутку, скривена од туђих погледа испод сунцобрана и у широкој мајици, док се мој муж играо с децом.

И скинула сам ту мајицу, потрчала испод прскалице и играла се са својом децом. Од свег срца сам се смејала томе колико сам блесава била што сам дозволила да ме стид због изгледа спречи да уживам у игри са својом децом. Пришла сам и рекла ти то. Ти си се само насмешила и рекла: “У реду је, разумем те.” Тог тренутка, није ми ништа било важније од смеха моје деце. Заволела сам своје тело, јер, да је оно још увек исто као пре неколико година, тог смеха који је лек за моје уши – не би било.

Ја сам мајка једне девојчице. И наставница енглеског у женској школи. И желим да све девојчице у мом животу науче да су њихова тела само домови у којима станују њихове душе и њихове мисли. И мој целулит и стрије, све су то знаци да сам мајка два анђела, и ту су да ме увек подсећају да сам у свом животу урадила нешто велико и важно.

Тог дана у аква-парку сам се заклела себи да више никад нећу седети по страни, скривена од туђих погледа. Нећу избегавати да са сином одем на сладолед у бару на базену, нећу сваку унесену калорију бројати, уздисати и кајати се. И нећу носити мајицу преко купаћег костима. И сваки пут ћу се сетити тебе, дивне маме из аква-парка која ме је научила важну лекцију – какав узор треба да будем свим девојчицама у свом животу.

Извор: Huffingtonpost