Милићевић: Настава се данас завршава, мислим да је то најбоља могућа одлука

6 јуна, 2023

Ђорђе Милићевић, в.д. министарства просвете, гостовао је јутрос на “ТВ Прва” и говорио је о новим детаљима који се тичу Основне школе “Владислав Рибникар” у којој је страдало десет особа.

О завршетку школске године

“Одлука о крају школске године није одлука мог првог дана у Министарству просвете. Дуго су се водили разговори родитеља ђака из Основне школе Владислав Рибникар са руководством школе. Родитељи су тражили прекид наставе још на почетку. То је била мањина наспрам оних који су желели да иду у школу. С друге стране, имате и родитеље који из страха, због опреза, нису хтели децу да пуштају да иду у друге школе. Схватајући колика је то трагедија, најмање што можемо да учинимо јесте да учинимо уступак тој мањини, а да опет не буде на штету ученика у смислу да вам је дозвољено одступање од пет одсто”, рекао је Милићевић.

Упутства наставницима за закључивање оцена

“Настава се данас завршава, мислим да је то најбоља могућа одлука. Након доношења одлуке Владе Србије, ми смо проследили упутство свим начелницима школских управа, свим Основним и Средњим школама, како наставници би требало да се понашају што се тиче оцена у наредном периоду. Наставници предлажу оцену ученицима и родитељима, а уколико нису задовољни, онда се тражи време и модалитет да се то поправи ако покаже боље знање до 20. јуна. Све остале ваннаставне активности, целодневни боравци, екскурзије… Екскурзије су завршене, али и матуре, све ће бити реализовано динамиком како је дефинисано”, додаје Милићевић.

Нова школска година у септембру и реконструкција школе

“Одлука Владе Србије је да Основна школа Владислав Рибникар буде реконструисана. Један део ће бити меморијални центар, тражиће се модалитети како малишани да наставе школовање”, рекао је Милићевић о новој школској години на јесен.

Могућа смена директорке Основне школе Владислав Рибникар

“Не бих прејудицирао исход, али могу о процедури да говорим. Инспекцијски надзор је обављен и сачињено је седам примедби. Сада је на директорки Основне школе Владислав Рибникар да одговори на те примедбе, а онда се на основу тога доноси одлука. Чекају нас матурски испити за Основне и Средње школе”, закључио је в.д. министра просвете Ђорђе Милићевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама