Ministarstvo prosvete poziva nastavnike da se prijave za seminar u Izraelu

17 septembra, 2023

Ministarstvo prosvete raspisuje Javni poziv za učešće nastavnika i stručnih saradnika iz osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji, saradnika i savetnika iz Ministarstva prosvete i savetnika iz Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja na seminaru u Međunarodnoj školi Jad Vašem, Država Izrael, u periodu 03-10. decembar 2023.

Cilj seminara je profesionalno osnaživanje nastavnika, stručnih saradnika i savetnika putem predavanja i radionica usmerenih na antisemitizam, istoriju i tradiciju Jevreja i Holokaust, a radi unapređivanja kompetencija nastavnika za realizaciju osetljivih tema iz istorije u procesu nastave i učenja. Radni jezik seminara je engleski jezik i od kandidata se očekuje da poznaju engleski jezik. Ministarstvo obezbeđuje prevod sa engleskog jezika na srpski.

Rok za podnošenje prijava je 27. septembar 2023. godine.

Prijava i konkursna dokumentacija se dostavljaju elektronskim putem na mejl adresu: kulturasecanja@prosveta.gov.rs.

PREUZMITE:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Ministarstvo prosvete poziva nastavnike da se prijave za seminar u Izraelu

 1. Jasna 46 kaže:

  Ma da samo da se ide po tim bespotrebnim seminarima .I to 3 decembra a jos je školska godina.Što niste našli neku semibar kad ste na raspustu??? Sve je samo otaljavanje i razradjeno bežanje od obaveza.

 2. Dositej kaže:

  Čemu obezbeđivanje prevoda sa engleskog na srpski ako je uslov za polaznike seminara vladanje engleskim jezikom? Ko to u Zavodu odnosno Ministarstvu ne govori niti razume dobro engleski jezik?

 3. Sramota kaže:

  Koliko para ste capili za ovo?

 4. Majka kaže:

  A kako bi bilo da se ovo ponudi nemackim I hrvatskim prosvetarima? Mislim da su oni apsolutno podobni obzirom na zlodela njihovih predaka za vreme II svetskih rata, a ne da se poducavaju nasi nastavnici da nam decu uce o Holokaustu. Vec su ucili I uce o tome dovoljno.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama