“Молим вас, одвојте пет минута и разговарајте са својом децом”

14 септембра, 2019

Тања Томић Домић из Загреба, мајка je двоје деце, од којих једно има развојне потешкоће. Одлучила је да се путем свог Фејсбук профила обрати свим родитеља и замоли их да ураде једну важну ствар. Ево њене поруке:

Фото: Фејзбук, Мила

„Драги моји пријатељи (познати и непознати), већина вас зна да сам мајка двоје дивне деце. Нажалост, Мила је дете са потешкоћама. Није изабрала тај пут. Нисмо га изабрали ни ми за своју породицу. Као и друге породице с децом са сметњама у развоју. Једноставно смо се нашли у тој причи и дајемо све од себе. Да је лако, није.

Пишем вам с молбом да одвојите пет минута и поразговарате са својом децом. Да им кажете да нису сви рођени под срећном звездом и здрави. Научите их да није лепо ругати се и упирати прстом, да није лепо говорити за децу с тешкоћама да су чудовишта, да није лепо питати је л’ паметнија она или пас.

Нашег сина су због сестре више пута исмевали, ни кривог ни дужног. Много пута су нам се срца цепала, а очи засузиле. Нама је Мила савршена таква каква је. Молим вас, научите их да је и другачије некоме савршено.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама