„Моја ћерка последњи пут је видела свог биолошког оца кад је имала четири године. Данас има 11.“

Једна самохрана мајка изазвала је буру одушевљења и емпатије када је на свом Фејсбук профилу поделила причу о важној лекцији коју је научила од своје ћерке. Преводимо је за вас, јер верујемо да је важно да је што више родитеља прочита.

„Моја ћерка последњи пут је видела свог биолошког оца кад је имала четири године. Данас има 11. Када је имала две године, њен отац ме је контактирао и питао да ли може да се одрекне очинства како не би морао даље да плаћа алиментацију. Пристала сам. Нисам желела да моје дете преживљава нове трауме и нисам била спремна да му дозволим да јој изнова и изнова ломи срце. То да му не дам прилику да је још милион пута разочара био је довољан разлог за мене да се одрекнем алиментације.

Никад је нисам лагала о томе ко је и где је њен отац. Увек сам се трудила да на сва њена питања одговорим тачно, али у складу с њеним годинама, да може да разуме.

Када је имала четири године, њен отац ме је контактирао. Рекао је да му је дијагностификован рак и да би желео да је види. Издвојила сам дан за то и сусрели смо се у парку. Остао је с нама 20 минута и отишао. Од тад се више никад није јавио.

Прошлог лета налетели смо на једног његовог пријатеља који је прокоментарисао како моје дете личи на његову другу децу. Испричао нам је како он сада има нову породицу. Стомак ми се стегао при помисли на то како се моје дете осећа у том тренутку. Нагло сам прекинула разговор и са ћерком кренула кући. Тада сам је видела како се смешка. Рекла је: ‘Мама… Он је научио како да буде ТАТА. То је баш лепо. Драго ми је због његове деце.’

И то је био дан када сам од своје једанаестогодишње ћерке научила све што треба да знам о праштању…”

jeniffer