Наградни конкурс за наставнике „Час за углед 6“ отворен до 1. јула

19 јуна, 2020

Претходни период био је изазован за већину наставника у Србији. Организовање наставе на даљину окупирало је временске и креативне потенцијале запослених у образовању – требало је испунити програмске захтеве користећи технолошка помагала, без живе речи и контакта у учионици. Због разумевања да је то био захтеван процес, Издавачка кућа Едука је одлучила да продужи рок за наградни конкурс „Час за углед 6“ до 1. јула 2020.

Издавачка кућа „Едука” из Београда шесту годину заредом расписује наградни конкурс „Час за углед” 6, намењен наставницима, за најбоље припреме угледних часова у основној и средњој школи и то за:

1. час интегративне наставе;
2. час електронски подржане наставе;
3. час пројектне наставе.

Сваки наставник може да пошаље од једне до три припреме. Конкурс подразумева додељивање награде за прво, друго и треће место. Најуспелије припреме биће објављене заједно са награђеним припремама.

Пропозиције конкурса

1. Припрема (која није претходно публикована) треба да одговара Наставном програму за одређени предмет и разред, да буде функционална, применљива у наставној пракси и да одражава креативан приступ – уз поштовање одговарајућих стандарда. Предност имају радови иновативног карактера, у којима се демонстрира активно и креативно учење, а у оквиру партнерског, групног и тимског рада.

2. Обавезно треба навести литературу, а припреме по могућности засновати на садржајима Едукиних уџбеника.

3. Уз припрему је пожељно послати и одговарајуће електронске прилоге и додатке (у форми која ауторима највише одговара), из домена ИКТ.

4. Текст припреме треба да буде до пет страна формата: а) стандардни: А4; маргине 2,5 cm; б) фонт: Times New Roman; в) величина слова: 12 pt; г) размак између редова: 1,5. Конкурс је отворен до 15. јуна 2020. године.Резултати конкурса биће објављени око 30.септембра 2020. године. Промоција издања и додела награда одржаће се на Школски дан, у време Међународног сајма књига у Београду, последње недеље октобра.

Начин слања

Електронску верзију рукописа у Word формату послати на имејл: caszaugledrazredna@eduka.rs и caszaugledpredmetna@eduka.rs или на адресу: Змаја од Ноћаја број 10, 11 000 Београд, са назнаком ЗА КОНКУРС ЧАС ЗА УГЛЕД.

Уз наведене пропозиције, на сајту Едуке назначена је и следећа напомена од користи за све учеснике конкурса:

„Молимо вас да у мејлу, у наслову, напишете своје име и презиме, наслов наставне јединице и разред, а у поруци обавезно доставите свој број телефона, као и име и адресу школе у којој радите. Слободно нам се можете обратити за све додатне информације – преко имејла или на телефоне: 011/2629 903, 011/3286 443 и 011/3287 277. Пратите нас на сајту и на Фејсбуку.

Желимо вам много успеха у раду, и на нашем конкурсу!“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама