Најбољи начин да ваше дете заволи математику

Алберт Ајнштајн је рекао: „Oбразовање је оно што остане након што заборавите све што сте научили у школи”. Када применимо ту мисао на математику, схватамо зашто учимо математику. Сви временом можемо заборавити научене формуле, али развијање логичког мишљења је суштина учења математике. Зато је веома важно да дете већ од 4 године, када мозак има огроман когнитивни капацитет, подстичемо на логички начин размишљања. Управо због тога је, и у Београду, отворена Школа математике 2плус2 за децу узраста од 3. до 19. године. Кроз пет програма које је школа развила, деца ће доживети математику као најинтересантнији и најлакши предмет.
uciteljica

Како математика постаје интересантна?

Да би математика у очима предшколаца, основаца и средњошколаца добила смисао, најбитнију улогу има професор. Деца су природно склона математици и све што је потребно јесте показати им прави угао гледања. Професори морају бити посвећени, волети свој посао и делити заједнички циљ са ученицима – да реше сваки проблем који се нађе пред њима на најразумнији начин.
Сва истраживања показују да, док наставник предаје, пасивним слушањем ученици ће запамтити око 40 процената, јер нису подстакнути на размишљање. Зато није добро да су групе превелике или да један ђак ради сам са професором. Из тог разлога формирали смо групе од 3 до 5 ученика, са персонализованим програмом и планом наставе за сваког ученика. Професор са свима ради индивидуално, сваки ђак има свог ментора, а уједно је подстакнут на самостално размишљање и размену мишљења са својим вршњацима.
Деца не смеју да мисле да је математика баук! Математика је једини предмет где ученик усваја око једне петине информација, а остатак је процес прераде тих информација. Зато је континуитет у раду једини пут да сви превазиђу хронични проблем у учењу математике. Школа 2плус2 ради 12 месеци годишње и 7 дана у недељи. Ученици сами бирају термине када ће доћи, а паузу праве онда када они осете потребу. Сваки ученик има своју 2плус2 картицу где се води евиденција о напредовању, његовим слабостима и јачим странама у знању математике. На основу ових картица једном месечно родитељи добијају извештај о раду детета.
Најмлађи полазници, од 3. до 6. године, математику уче кроз игру, уз рад са педагозима, па ни не примете када су почели да сабирају, одузимају, множе и деле – овако развијају љубав према бројевима и математици.
Предлажемо да посетите Центар за учење математике 2плус2.
www.beograd2plus2.edu.rs