Највеће лажи које говоримо себи ПРЕ него што постанемо родитељи

Пре него што сам добила децу, признајем, била сам онај тип родитеља који осуђује друге родитеље. Говорила сам да моја деца, када их будем имала, неће гледати телевизију нити ће јести кекс за доручак. Највише ће волети поврће и јешће га сваког дана и никад неће бити дрска и безобразна. Зато што ћу их тако учити и васпитавати.
Осам година, један муж и двоје деце касније и још увек повремено лажем себе.
Имала сам много различитих послова у животу али родитељство је дефинитивно најтежи посао који сам радила до сада. Сви други су били они стандарни од 9 до 5 послови и кад изађем из канцеларије, све време света је моје. Родитељство је посао од 24 сата дневно – најтежи и најлепши. Али, баш зато што је тако захтеван, нико не може бити савршен родитељ. Сви се трудимо, али кад нешто радите без одмора, 24 сата дневно, 7 дана недељно, морате прекршити нека правила. Чак и она за која сте мислили да их никад нећете прекршити.
Али немојте да вас то брине. То не значи да сте лош родитељ. Само да сте родитељ којем, у овом брзом времену, понекад треба предах.
Ако сте имало слични мени, онда ћете се пронаћи у некој од ових изјава којих су вам сигурно била пуна уста – пре него што сте добили децу.
1. Моја деца ће највише волети поврће. И јешће га сваког дана. Ужина ће им бити шаргарепа, а не кекс.
Little girl not wanting to eat broccoli
2. Како су досадни ови родитељи који стално каче слике своје деце на Фејсбук! Ја то сигурно нећу радити!
3. Моја деца неће ни знати шта је то ТВ. Неће гледати цртаће, уместо тога ћемо се заједно играти, читати, слагати коцкице.
4. Ја никад нећу викати на своју децу. Не разумем родитеље који вичу. За децу је потребно стрпљење, ако га немају, зашто су постали родитељи?vikanje na decu
5. Мени моја деца никад неће бити напорна. Ма колико обавеза да имам, кад желе да се играју, ја ћу бити ту за своју децу.
6. Нећу дозволити да ми деца буду изговор за хаос у кући. Ако се добро организујем, све могу да постигнем – и кућу и породицу и посао.
7. Телефон ми неће служити за умиривање деце. Гледам родитеље како у ресторану пуштају деци песмице на телефону да не би правили хаос. Ја то никад нећу радити.
8. Деца нису разлог да запоставимо пријатеље. Кад добијем децу, излазићу и дружићу се и даље. Нећу се затворити у кућу само зато што сам родитељ. Ствар је у доброј организацији.
9. Нећу дозволити да моја деца праве сцене у продавници и бацају се на јавним местима. (Заповест сваког будућег родитеља. И заповест коју сваки прекрши макар једном.)deca ljuta
10. Кад моје дете каже „МАМААА, ВИДИИ!” ја ћу погледати. Одмах. Сваки пут. Колико год да сам заузета, нерасположена или уморна.
Има још много оваквих примера. Који бисте ви додали на списак?