Ne bacajte poklopce od vlažnih maramica: Napravite pametnu igračku

14 septembra, 2016

Bez obzira na to za šta se koriste, vlažne maramice sastavni su deo svake porodice sa malim detetom – redovno se kupuju, prazna ambalaža se redovno baca, a evo kako da je iskoristite na fenomenalan način.

poklopci-625x320
Kreativna mama Marina Banovec iz Zagreba dosetila se kako od poklopaca vlažnih maramica da napravi odličnu razvojnu igračku.

Mama je prvo sakupila čepove i vrućim lepkom zalepila na običnu plastičnu podlogu. Poklopci se namerno ne otvaraju na istu stranu da bi dete samo moralo da shvati kako da otvori. Igračku je obogatila sličicama predmeta i životinjica koje je jednostavno odštampala i zalepila ispod poklopaca.

” Maca nam je trenutno najdraža”, naglasila je mama Marina i dodala kako se nakon početnog otvaranja i zatvaranja njena malena Dorina jako zainteresovala za sličice pa tako uči nove oblike, prepoznaje životinjice.

dorinaseigra
Ideja se inače može primeniti i za nešto stariju decu pa se tako unutar poklopaca može napraviti memori ili zalepiti slova da dete kroz igru uči slova.

igro
“Ovakvi poklopci su čvrsti i stvarno zahvalni za ovakvu vrstu razvojne igre, ali mogu se zalepiti i poklopci različitih veličina i oblika. Na primer oni od mleka jer su manji pa će detetu trebati precizniji hvat da ih otvori.”, zaključila je mama Marina.

Sve u svemu – ovo je jedna zaista kreativna ideja za odličnu i još besplatnu razvojnu igračku. A poklopce, verujemo, zaista imate priliku da sakupite. Pogotovo sada kada klinci borave više napolju i rukice su im konstantno prljave od igre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ne bacajte poklopce od vlažnih maramica: Napravite pametnu igračku"

  1. Djordje. Pajic kaže:

    Podrzavam

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama