Нисам љута што те моје дете не занима, али ми јесте криво

Неки људи једноставно нису за децу, и то разумем, и немам ништа против тога. Нисам рађала да би други волели моје потомке – рађам их свом супругу и себи. Али, дај се мало потруди, и исфолирај да ти је моје дете макар мало драго. Ипак је то мало биће које сам ја створила, које је расло у мени, и које је буквално део мене, твоје другарице
, Image: 193687799, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Corbis

Некад покажи интересовање, иако те не интересује да ли нам избијају зуби, када смо проходали, да ли и шта знамо да кажемо, како и колико смо разбуцали челенку о онај зли ћошак стола. Мене интересује твој живот; зашто је мој теби тако досадан и напоран? Да, знам, више не водим драматични живот испуњен ноћним проводом и љубавним проблемима (и, искрено, ништа ми од тога не недостаје!), те немам шта да ти причам на ту тему. Мислила сам да смо мало прерасле те тинедјж причице. Барем ја јесам.

Ниједном те нисам позвала и причала о детету, нити кукала када ми је било тешко, или када сам једноставно била уморна. А мислила сам, тебе ћу имати за тешке тренутке (углавном је лепо, али некад и уме да буде тешко). Позваћеш ме да ме питаш како ми је, и да ли ми је нешто потребно; не да ми помогнеш, само да ми се нађеш. Нашла си ми се укупно нула пута. Никада се ниси ни за шта понудила. Не значи да бих те преоптеретила било чиме, али знаш оно: Понуђен, као почашћен. А опет, ти си мене, у свим тим тренуцима умора, умела да позовеш и причаш о твојим догодовштинама и проблемима. Увек сам била ту да саслушам и дам најбољи што могу савет. Мој скромни допринос.

Да, другарице, боли ме што те не занима моје дете. Не мора твој свет да се врти око њега, то препусти мени, јер он је мој цео свет. Али, да ли је могуће да те ни мало не занима да у тај свет завириш?

Верујем да ти је он сад на неки начин мали, ћелави непријатељ (а ла Мини Ме), јер ме спречава да излетим кад год на кафу у пола ноћи и по’ дана, како што сам некад могла.

Хеј, па имам и ја другарице које су имале децу пре мене, па нисам побегла од њих. Али, то сам ја, лош пример, ја волим децу. А посебно волим децу својих другарица.

Након толико година пријатељства, пролажења кроз различите ситуације, глупости, свађе и лепе тренутке, због овога ћемо се удаљити? Односно, због овога смо се удаљиле?

Најсмешније од свега је што ћеш се, ако и када дође до тога да се оствариш као мајка, сетити да постојим и ја, и моја мала породица.
До тад, уживај у својој саможивости.

Извор: Nemajka