Нова дуда варалица – чува загрижај, подржава нормалан развој зуба и десни

Често се води дебата око питања да ли бебе треба да користе дуде варалице или не? Њихова употреба као средство за смиривање беба представља дугогодишњу традицију и оне су често спасавале родитеље у тренуцима узнемирености детета.

Када је реч о смиривању немирних беба, дуде су постале савезник многих родитеља. Међутим, истраживања, а и стручњаци указују на потенцијалне ризике у вези са њиховом употребом. Због свега тога потребно је и упутити се додатно у проналажење решења са којима се вилица и зуби детета развијају на правилан начин, као што су Curaprox дуде, које позитивно утичу на орално и опште здравље детета.

Потреба за ношењем протеза код тинејџера често је резултат коришћења дуда или сисања палца у раном детињству. Стручњак из области стоматологије, др Херберт Пик, који је развио Curaprox дуду изнео је алармантне податке: “У Западној Европи, 70 до 80 одсто деце користи дуду и једно од двоје њих развије укрштени или отворени загрижај”. Поред тога, важно је додати да само 20 одсто таквих поремећаја има генетску основу.

Шта је укрштени загрижај и какве компликације носи?

Укрштени загрижај настаје када вилица није правилно постављена, доња вилица је шира од горње. То може довести до проблема као што су бол у зглобу и оштећење зуба. Отворени загрижај је када се предњи зуби горње и доње вилице не додирују, када су уста затворена. Деца са оваквим проблемима су склонија дисању на уста, а не на нос, што доводи до недовољног снабдевања мозга кисеоником, а све то може да изазове поремећаје у развоју.

Доктор Пик тврди да постоји јасна веза између абнормалности вилице и склоности дисању на уста, што може довести до проблема као што су поремећаји спавања и потешкоће у концентрацији. Такође, лоше држање се наводи као последица дисања на уста, уз поремећаје говора и концентрације, па чак и хиперактивности и срчаних тегоба.

Због ових чињеница, др Херберт Пик одлучио је да креира дуду која подржава нормалан развој десни, зуба, непца и вилице, истовремено подстичући развој језика и природни процес гутања.

Curaprox дуда омогућава оптимално дисање, чува зубе и подржава опште здравље детета. С обзиром на то да је безопасна за малишане и не садржи штетне материје попут бисфенола А (БПА), фталата и азо-боја, родитељи могу да буду бити сигурни да пружају најбоље својој беби. Захваљујући својој иновативној технологији, Curaprox дуда је призната на светском нивоу.

Ова дуда има раван усисни врх и бочна крилца која омогућавају језику довољно простора, спречавају померање зуба и подржавају природни процес гутања. Такође, Curaprox дуда ствара пријатан осећај сличан природној брадавици.

Да бисте помогли здравом развоју вилице, препорука је да се дете одвикне од дуде најкасније до трећег рођендана.