Novi slučaj nasilja u školi, osmaku odstranjena slezina. Otac dečaka: “Podneću krivičnu prijavu protiv vinovnika i nadležnih u školi”

novembar 22, 2022

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja zabeležen je juče posle podne u Subotici. Između dva časa, trojica učenika osmog razreda Osnovne škole “Sonja Marinković” napala su vršnjaka iz drugog odeljenja, piše RTS. Jedan od učesnika sukoba je oborio dečaka s leđa, a zbog nezgodnog pada 13-godišnjaku je u subotičkoj bolnici odstranjena slezina.

Otac povređenog đaka je najavio krivične prijave protiv vinovnika nedela i nadležnih u školi “Sonja Marinković” zbog neadekvatnog reagovanja u ovom i prethodno prijavljenim slučajevima, kao i ispisivanje napadnutog sina i kćerke iz te škole.

Ističe da je njegov sin sada dobro, na odeljenju intenzivne nege je na oporavku, a prebaciće ga kasnije na Dečju hirurgiju.

U obrazovnoj ustanovi ističu da su postupili po protokolu za slučaj vršnjačkog nasilja.

Direktor Osnovne škole “Sonja Marinković” Pajica Bašić kaže da je obavljen razgovor sa roditeljima napadnutog dečaka i sugerisano da odvedu dete kod doktora.

“On se najpre nije žalio na velike bolove, rekao je da ga boli nešto, videli smo, pričali s njim, on je bio u stabilnom stanju”, rekao je direktor.

“Juče smo tokom dana održali razgovor sa decom koja su bila učesnici svega toga, a danas u prisustvu roditelja koje smo istog momenta pozvali i tako s decom obavili ponovo razgovor i to sve pribeležili”, dodaje Bašić.

Dodaje i da je Tim za borbu protiv nasilja održao sastanak i utvrdio da je ovo treći nivo nasilja.

“Obavestili smo sve nadležne institucije koje su zadužene za to – policiju, školsku upravu, Ministarstvo prosvete i dalje radimo po svim protokolima Ministarstva. Meni je jako žao što se ovo desilo detetu”, poručuje direktor škole.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama