Обрасци за ИОП

24 јануара, 2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


4 коментара на "Обрасци за ИОП

 1. Наташа каже:

  Од свих ИОП образаца, ко од тима за инклузију попуњава који образац? Педагог, психолог, предметни професор, цео тим сваки образац?

  1. Tanja каже:

   Nataša,ovo je stari članak o iop-u.ima novi obrasci.Nastavnik popunjava deo sa temama,odeljenjski starešina i stručna služba-psiholog ostalo.Roditelj potpisuje.

  2. Ana каже:

   IOP po ovom i novom obrascu predmetni nastavnik popunjava C tj.teme koje realizuje, sa kim (roditelj,psiholog,odelj.starešina).

  3. B каже:

   Tzv. inkluziju po školama treba pod hitno ukinuti i omogućiti (pre svega mladim) školovanim kadrovima (FASPER) da rade svoj posao. To je bolje i za decu o kojoj je reč i za obrazovni sistem ove zemlje i za kompletno društvo u celini jer će na taj način njegovi članovi kojima je potreban poseban pristup u obrazovnom procesu, i dobiti ono što im je potrebno, a neće ih obrazovati priučeni (na kojekakvim seminarima) nastavnici.
   Glas struke se u ovoj državi inače ne poštuje, a pojava “inkluzije” i tim povodom IOP-a u obrazovnom sistemu je samo izrazit primer za to.
   Država jednostavno neće da plati struku i stručan rad i licemerno pod firmom “uključenja” sprovodi u delo nešto što u stvari urušava obrazovni sistem.
   Seminare, ne retko, drže priučeni ljudi koje je vladajući birokratski mehanizam proglasio stručnim ili su sami sebe proglasili stručnim, a birokratija ih zarad “podele kolača” ustoličila kao “stručnjake za inkluziju”.
   Šta će nam FASPER onda gospodo kada nam je dovoljan seminarluk?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама