Obrasci za IOP

24 januara, 2016

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Obrasci za IOP

 1. Nataša kaže:

  Od svih IOP obrazaca, ko od tima za inkluziju popunjava koji obrazac? Pedagog, psiholog, predmetni profesor, ceo tim svaki obrazac?

  1. Tanja kaže:

   Nataša,ovo je stari članak o iop-u.ima novi obrasci.Nastavnik popunjava deo sa temama,odeljenjski starešina i stručna služba-psiholog ostalo.Roditelj potpisuje.

  2. Ana kaže:

   IOP po ovom i novom obrascu predmetni nastavnik popunjava C tj.teme koje realizuje, sa kim (roditelj,psiholog,odelj.starešina).

  3. B kaže:

   Tzv. inkluziju po školama treba pod hitno ukinuti i omogućiti (pre svega mladim) školovanim kadrovima (FASPER) da rade svoj posao. To je bolje i za decu o kojoj je reč i za obrazovni sistem ove zemlje i za kompletno društvo u celini jer će na taj način njegovi članovi kojima je potreban poseban pristup u obrazovnom procesu, i dobiti ono što im je potrebno, a neće ih obrazovati priučeni (na kojekakvim seminarima) nastavnici.
   Glas struke se u ovoj državi inače ne poštuje, a pojava “inkluzije” i tim povodom IOP-a u obrazovnom sistemu je samo izrazit primer za to.
   Država jednostavno neće da plati struku i stručan rad i licemerno pod firmom “uključenja” sprovodi u delo nešto što u stvari urušava obrazovni sistem.
   Seminare, ne retko, drže priučeni ljudi koje je vladajući birokratski mehanizam proglasio stručnim ili su sami sebe proglasili stručnim, a birokratija ih zarad “podele kolača” ustoličila kao “stručnjake za inkluziju”.
   Šta će nam FASPER onda gospodo kada nam je dovoljan seminarluk?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama