Obuka za profesore razredne nastave – primena Mikrobit uređaja u nastavi

1 decembra, 2022

Svi zainteresovani nastavnici razredne nastave mogu se prijaviti na obuku za primenu Mikrobit uređaja u nastavi, koja je tematski fokusirana na nastavnu temu Algoritamski način razmišljanja u okviru predmeta Digitalni svet, saopštio je ZUOV.

Link za prijave: https://forms.office.com/r/fvCSDF2KtR do nedelje 04.12.2022. do kraja dana. Broj polaznika obuke je ograničen, te popunjavanje prijavnog formulara ne garantuje poziv za učešće na obuci.

Obuka nastavnika razredne nastave za primenu mikrobit uređaja u okviru nastavne teme Algoritamski način razmišljanja predmeta Digitalni svet je potpuno besplatna i nosi 16 bodova stručnog usavršavanja. Ona je hibridnog tipa što podrazumeva da će se prvi deo obuke održati onlajn na portalu petlja.org. Za savladavanje lekcija iz ovog dela predviđeno je 8 sati rada. Obuka je koncipirana tako da nakon njenog onlajn dela sledi jedan uživo dan obuke, čije je trajanje takođe 8 sati, a koji je fokusiran na rad na projektima. Tokom celokupnog trajanja obuke nastavnici razredne nastave imaće mentorsku podršku.

Cilj obuke je dostizanje viših nivoa digitalnih kompetencija nastavnika u domenu realizacije nastavne teme Algoritamski način razmišljanja u okviru predmeta Digitalni svet uz korišćenje mikrobit uređaja, kreiranja digitalnih sadržaja i računarskih programa za rešavanje različitih problema u društvu koje se razvojem digitalnih tehnologija brzo menja.

Obuka nastavnika razredne nastave za primenu mikrobit uređaja se realizuje u sklopu projekta “Škole za 21. vek – druga faza” koji sprovodi i finansira Britanski savet u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama