Одржан састанак Министарства и Синдиката

2 априла, 2015

Састанак представника синдиката Уније синдиката просветних радника Србије и Синдиката радника у просвети Србије и представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја одржан је данас, уз присуство миритеља из Агенције за мирно решавање радних спорова проф. др Живка Кулића, који је на позив Уније синдиката просветних радника Србије, заказао састанак.

foto_sindikati_Састанку су присуствовали Драган Матијевић и Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника Србије, Миодраг Сокић и Милан Трбовић из Синдиката радника у просвети Србије и др Зоран Костић и Наташа Ћирић из Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
На конструктивном разговору, одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, обе стране су се сагласиле да је потребно пронаћи компромисна решења које ће омогућити решавање спорних питања и нормализацију наставе у свим школама.

На састанку је договорено да се разговори наставе следеће недеље, како би се дошло до заједничког решења, прихватљивог за обе стране.

Извор: www.mpn.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Одржан састанак Министарства и Синдиката"

  1. Prosvetar каже:

    Dana 1. aprila 2015. godine stupio je na snagu novi Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta zaposlenih u ministarstvu prosvete. Po novom Pravilniku više ne postoje mesta načelnici Školskih uprava.
    Juče i danas školama šalju se e-mailovi gde i dalje pojedinci potpisuju kao načelnici. Ministarstvo nema snage da smeni načelnike koji godinama ne ispunjavaju uslove, a o štrajku tek da ne pričamo. To što je danas pričano, priča koja ne vodi u pravi smer.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама