Опростите што касним. Али ја сам мама.

Опростите што касним.

Стварно сам желела да дођем на време, али једно од моје деце захтевало је да за доручак добије чоколадне мафине, а ја нисам хтела да попустим. Па је мало потрајало.

Foto: Canva

Опростите што касним.

Баш сам хтела да стигнем на време, али је пред сам полазак друго моје дете рекло “мама, каки ми се”. Већ смо били на вратима. А онда, док смо то обављали, млађи син је успео да обори саксију са цвећем у ходнику.

Опростите што касним.

Хтела сам да дођем на време, али кад сам стигла до вртића, схватила сам да су ми дечји ранчеви остали код куће. А онда, док смо јурили назад по њих, моја старија ћерка је пала и огулила колена. Па смо и то очистили и љубили да прође. Више пута.

Опростите што касним.

Желела сам да стигнем на време, али се беба ноћас будила шест пута, а ја сам јутрос преспавала аларм.

Опростите што касним

Баш сам желела да дођем на време, али једно од моје деце решило је да крене у вртић у пиџами, а друго није могло да пронађе бојице које су баш данас морале да се понесу на ликовно.

Истина је да сам стварно хтела да стигнем на време и да се осећам веома кривом што нисам успела.

Али, деца су непредвидива, хаотична, несвесна концепта времена. А зависе од нас. И ако им дате оно време које им сваког дана треба да уче о границама, обавезама и одговорностима, уместо да ствар решавате брзо – виком и претњом, бићете она особа која касни.

Зато, опростите што касним. Али ја сам МАМА.