Oвако би изгледао бонтон кад би га писала деца

24 јула, 2021

Малишани су закон за себе и за њих вреде њихова генијална правила. Да клинци напишу властиту књигу бонтона ових би се 19 правила свакако пронашла у њој.

1. Одраслу особу која спава обавезно морате пробудити у било које доба дана и ноћи из било ког разлога.

2. Ако треба да идете у WC, гласно реците своју намеру и свима око себе објасните шта планирате да радите након што уђете тамо. То је нарочито важно ако се налазите на мирном месту попут библиотеке, банке или болнице.

3. Рано јутро је за идеално за гласне звуке, цвиљење и лупање по стварима. Такође, добро је време да укључиш играчку или музичку шољу коју си добио за Божић; ону која пева песме о облицима и бројевима прилично иритантним гласом. Појачајте је тако што ћете неколико пута кликнути на дугме плус.

4. Новој храни се мора приступити с опрезом. Ваша мајка вероватно жели да вас отрује, па ако вам понуди нешто зелено за шта тврди да је “добро за вас”, ни у ком случају не допустите да вам додирне уста.

5. Кад вам неко први пут дође у кућу, увек му морате показати све што се налази у вашој спаваћој соби. Ако неће да уђе у вашу спаваћу собу, изнесите све своје најбаналније ствари – укључујући и чеп од боце који сте тог јутра пронашли у паркићу – и ставите им све у крило док покушавају да разговарају са вашом мамом.

6. Ако зазвони телефон, јавите се и не говорите ништа. Само удахните, а затим спустите телефон и одшетајте.

7. Правило је исто за телефонирање одраслим пријатељима и рођацима ваших родитеља: немојте ништа да говорите, само пет минута дишите у слушалицу, оставите телефон и одшетајте без објашњења. И да будемо јасни, немојте спустити слушалицу или прекинути везу, само оставите линију отворену како бисте могли чути збуњени глас који понавља: „Хало? Здраво?”

8. Седење за столом током вечере није обавезно. Можете и пожељно је да лутате по кући с храном; по потреби уђите у купатило, поделите мало хране с псом, а нешто оставите у соби (да вам се нађе за касније).

9. Ако поједете нешто што вам се не свиђа, пљуните то у руку најближој одраслој особи.

10. Ако вам се повраћа, побрините се да повраћате по маминој одећи. Ако није у близини, брзо је потражите како бисте то могли да урадите.

11. Ципеле су такође необавезне, поготово кад улазите у аутомобил да бисте ишли на дуже путовање. Ако је мама предузела мере предострожности стављајући вам их на ноге, причекајте док не скрене поглед и скините ципеле пре него што уђете у аутомобил. На тај начин, кад стигнете на одредиште након пет сати вожње, можете рећи: “Нема ципела!” и уништити свима тај дан.

12. Након што сте разумели значење и снагу ријечи ‘НЕ’, потрудите се да је стално изговарате.

13. Сви даљински управљачи телевизора увек морају бити сакривени негде где их одрасли неће наћи. То је тежак задатак за модерну малу децу јер се понекад мора сакрити до четири или пет даљинских управљача. Тежак је то посао, али шта ћете неко то мора урадити.

14. Кад мама разговара с неким телефоном, обавезно јој морате привући пажњу. Ако вам то не успева дозивањем, нужно је да почнете да стварате велику буку лупајући по нечему. Ако ни то не успе, падните и ударите главом о нешто.

15. Увек говорите истину, поготово када су у питању длаке на бради баке Марије или веће груди ујака Петра. Поставите пуно питања о њима врло гласно. Кад се сви одрасли претварају да вас не чују, ви будите истрајни и наравно бучни, док не добијете одговоре на своја питања.

16. Ако су мама или тата на тоалету, само уђите и почните да разговарате с њима. Немојте куцати и кад једном уђете, одбијајте да изађете све док не добијете све одговоре. Постављајте пуно питања, а ако имате времена, отпевајте неку песмицу ни о чему.

17. Велики ред на каси у супермаркету је идеално место за исказивање беса, изненадна, неодложна потреба да идете у WЦ или (ако сте још увек у пеленама) појачајте интензитет “гурања” и хистерије.

18. Када је потребно да вас родитељи закопчају у ауто седишту, употребите “укочени маневар” тако да сигурносни појас не можете кликнути око тела. То је посебно важно ако знате да касните и морате стићи што пре.

19. Приликом кијања и кашљања направите неред и побрините се да заслините све особе које су у близини. Не заборавите да то урадите најгласније што можете.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама