Ове три игре могу улепшати рођенданску журку вашој деци!

Ако се само на тренутак вратимо у рани период нашег детињства, сетићемо се колико је прослава рођендана била битна. До тог датума броје се дани и о свакој ситници дечија глава дуго мисли и машта. Кога позвати, како декорисати собу, коју торту спремити, колико балона надувати, које одело обући…

Данас је цео процес око припреме прославе много олакшан, јер је довољно резервисати дечију играоницу и ангажовати аниматора. Међутим, много је лепше укључити малог слављеника у спремање журке, јер тако настају успомене којих се касније радо сећамо.
Да би рођенданска журка била успешна и да би се дуго памтила и препричавала међу децом, најбитније је да се малишани забаве! Дакле, потрудите се да пронађете занимљиве игре након којих ће мали гости задовољни и срећни отићи кући. У овој потрази интернет може много послужити, али оним родитељима који и даље предност дају књигама може помоћи Водич за  рођендане (Љиља Марјановић и Станка Брдар).
За вас, овога пута, издвајамо три игре из Водича:

  1. Ко сам ја? – Када дете дође на прославу, залепите му на леђа слику неке животиње или предмета (али тако да не примети шта је на њој). Током славља деца треба да открију ко су или шта су, постављајући питања (на пример: Да ли сам животиња? Живим ли у Сахари? Умем ли да летим? Да ли сам са друге планете?). Одговори могу бити само „да“ или „не“.
  2. Добра и зла вила – Изаберите двоје деце; једно ће бити добра, а друго зла вила. На одређени знак зла вила треба да појури децу и кога ухвати, зачараће га у пози у којој се нашао. Зла вила треба да зачара сву децу, па и добру вилу, чиме се игра и завршава. Добра вила се сакрива иза друге деце, која је штите, јер она има моћ да ослободи зачаране.
  3. Летећи ћилим – Тепих на средини собе може да добије чаробну моћ и да полети у бајку. Деца поседају укруг и почиљу с надметањем у причању прича. Игру почиње слављеник, а задатак му је да исприча било коју бајку. Потом остали путници причају неку другу бајку или неку причу коју су сами смислили. Када се сви изређају, бира се најлепша бајка.

Овај Водич за рођендане“ нуди примере скоро 80 игара! Осим тога, ауторке су се позабавиле и начинима декорације, израде костима и позивница… Припремите рођенданску авантуру на време!
 
Гордана Бушин