Ove tri igre mogu ulepšati rođendansku žurku vašoj deci!

18 novembra, 2016

Ako se samo na trenutak vratimo u rani period našeg detinjstva, setićemo se koliko je proslava rođendana bila bitna. Do tog datuma broje se dani i o svakoj sitnici dečija glava dugo misli i mašta. Koga pozvati, kako dekorisati sobu, koju tortu spremiti, koliko balona naduvati, koje odelo obući…

Danas je ceo proces oko pripreme proslave mnogo olakšan, jer je dovoljno rezervisati dečiju igraonicu i angažovati animatora. Međutim, mnogo je lepše uključiti malog slavljenika u spremanje žurke, jer tako nastaju uspomene kojih se kasnije rado sećamo.
Da bi rođendanska žurka bila uspešna i da bi se dugo pamtila i prepričavala među decom, najbitnije je da se mališani zabave! Dakle, potrudite se da pronađete zanimljive igre nakon kojih će mali gosti zadovoljni i srećni otići kući. U ovoj potrazi internet može mnogo poslužiti, ali onim roditeljima koji i dalje prednost daju knjigama može pomoći Vodič za  rođendane (Ljilja Marjanović i Stanka Brdar).
Za vas, ovoga puta, izdvajamo tri igre iz Vodiča:

  1. Ko sam ja? – Kada dete dođe na proslavu, zalepite mu na leđa sliku neke životinje ili predmeta (ali tako da ne primeti šta je na njoj). Tokom slavlja deca treba da otkriju ko su ili šta su, postavljajući pitanja (na primer: Da li sam životinja? Živim li u Sahari? Umem li da letim? Da li sam sa druge planete?). Odgovori mogu biti samo „da“ ili „ne“.
  2. Dobra i zla vila – Izaberite dvoje dece; jedno će biti dobra, a drugo zla vila. Na određeni znak zla vila treba da pojuri decu i koga uhvati, začaraće ga u pozi u kojoj se našao. Zla vila treba da začara svu decu, pa i dobru vilu, čime se igra i završava. Dobra vila se sakriva iza druge dece, koja je štite, jer ona ima moć da oslobodi začarane.
  3. Leteći ćilim – Tepih na sredini sobe može da dobije čarobnu moć i da poleti u bajku. Deca posedaju ukrug i počilju s nadmetanjem u pričanju priča. Igru počinje slavljenik, a zadatak mu je da ispriča bilo koju bajku. Potom ostali putnici pričaju neku drugu bajku ili neku priču koju su sami smislili. Kada se svi izređaju, bira se najlepša bajka.

Ovaj Vodič za rođendane“ nudi primere skoro 80 igara! Osim toga, autorke su se pozabavile i načinima dekoracije, izrade kostima i pozivnica… Pripremite rođendansku avanturu na vreme!
 
Gordana Bušin
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama