Pametna kupovina prvih kolica – Maclaren Atom

26 avgusta, 2019

Prva kupovina za bebu obično je ujedno i zadovoljstvo i ozbiljan finansijski izdatak. Ako ste sad u toj, verovatno najlepšoj životnoj fazi, kada birate krevetac, posteljinu, kolica… iskusniji roditelji, oni koji imaju više od jednog deteta, verovatno će vam reći sledeće: koji god krevetac da kupite, koje god zvečke, njihalice, nosiljke, neće biti važno jer će se koristiti na isti način. Ono što je stvarno važno su – kolica. Obično su ona i najskuplja stavka na spisku za kupovinu i upravo zato treba birati pametno.

Zašto su, dakle, kolica toliko važna? Da li ste probali nekad da sklopite kolica dok držite bebu u jednoj, a kese s namirnicama u drugoj ruci? Da li ste probali nekad da gurate kolica, a bebu nosite u naručju? A da kolicima pređete prepreku? Sve ovo vas čeka kad počnete da izvodite bebu napolje.

Koja ćete kolica odabrati je verovatno najvažnija odluka, kada je u pitanju prva kupovina za bebu. I jedino na čemu ne treba mnogo štedeti (ako imate mogućnost da ne štedite). Zato što će vam to bitno promeniti kvalitet života sa bebom. Jer, ako se kolica lako sklapaju, ako su upravljiva, kompaktna i lagana, mnogo ćete lakše odlučiti da svoju bebu izvedete u šetnju svakodnevno. A to će mnogo značiti – i njoj i vama.

Dobro, to su prva kolica, ona za novorođenče. A kišobran kolica? Obično su malo povoljnija, ali već kad beba počne samostalno da sedi, obično su kišobran kolica bolje rešenje jer su uvek nekako kompaktnija i jednostavnija za upotrebu. Osim ako ste dovoljno detljano istražili prilikom prve kupovine i odmah kupili ona kolica koja će vam poslužiti od prvog dana, pa dok dete ne pređe u tricikl. Takva kolica su Maclaren Atom. Evo šta ih karakteriše:

  • Odgovaraju novorođenčadi, bez kupovine dodatnih komponenti. Dakle – jedna kolica od prvog dana. Osim toga, Atom kolica zadovoljavaju ili premašuju najviše standarde sigurnosti postavljene bilo gde u svetu.
  • Mogu se polagati u više pozicija korišćenjem jedne ruke. Osnovna težina Atom kolica je 5.41 kilograma i mogu se opteretiti do 25 kg. Odnosno, u njima možete voziti jednog prosečnog šestogodišnjaka. Ali, molim vas, nemojte.
  • Dizajnirana su da stanu u ručni prtljag aviona. I to je sve što je potrebno da znate o njihovoj kompaktnosti.
  • Atom kolica imaju ojačane točkove koji olakšavaju vožnju, a prednji točkovi sa zaključavanjem povećavaju stabilnost. Točkovi i drugi delovi su zamenjivi.
  • Imaju veliku, lako pristupačnu korpu koja je odlična za skladištenje svih neophodnih (i malo manje neophodnih) stvari i opreme za bebe (i mamu).

Kolica dolaze u dva dezena – elegantno crnoj boji i upadljivoj šarenoj sa kojom jednostavno ne možete ostati neprimećeni. Dizajnirao ih je Jason Woodside, vizuelni umetnik čija je specijalnost slikanje akrilnim bojama i sprejevima.

(PR)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama