Плате ипак умањене!

21 априла, 2015

 
Упркос најавама медија да ће просветним радницима који су у штрајку плате бити исплаћене регуларно, односно без смањења, то се, изгледа није догодило. Јавио нам се велики број колега са информацијом да су им плате поново умањене, односно да су директори поново обрачунали смањење.
553070_prosveta-strajk-01-foto-dusan-milenkovic_ff
Поново је то смањење зависило од одлуке директора, па су и плате зато разнолике. На питање зашто су плате смањене иако је најављено да се то неће догодити, одговор у већини школа је био: “Нисмо добили допис из Министарства, а на најаве медија не можемо да се ослонимо.”
Да подсетимо, на преговорима одржаним прошле недеље, од стране два синдиката скренута је пажња Министарству просвете да је обустава смањења плата штрајкачима основни предуслов да би се данас разговарало о другим захтевима. Након тога су синдикати били затечени образложењем „да плата ипак мора да се умањи сваком учеснику у штрајку, јер касније, у правном смислу, то неће бити могуће“.
Уследила је реакција синдиката СРПС која је, укратко речено, имала за последицу да је министар просвете, после сат времена, променио своју одлуку. Тако да је том приликом најављено да ће у понедељак плате бити поново обрачунате и исплаћене у пуном износу, с малим закашњењем.
Чекамо информације зашто ово обећање ипак није испуњено.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама