Plate ipak umanjene!

april 21, 2015

 
Uprkos najavama medija da će prosvetnim radnicima koji su u štrajku plate biti isplaćene regularno, odnosno bez smanjenja, to se, izgleda nije dogodilo. Javio nam se veliki broj kolega sa informacijom da su im plate ponovo umanjene, odnosno da su direktori ponovo obračunali smanjenje.
553070_prosveta-strajk-01-foto-dusan-milenkovic_ff
Ponovo je to smanjenje zavisilo od odluke direktora, pa su i plate zato raznolike. Na pitanje zašto su plate smanjene iako je najavljeno da se to neće dogoditi, odgovor u većini škola je bio: “Nismo dobili dopis iz Ministarstva, a na najave medija ne možemo da se oslonimo.”
Da podsetimo, na pregovorima održanim prošle nedelje, od strane dva sindikata skrenuta je pažnja Ministarstvu prosvete da je obustava smanjenja plata štrajkačima osnovni preduslov da bi se danas razgovaralo o drugim zahtevima. Nakon toga su sindikati bili zatečeni obrazloženjem „da plata ipak mora da se umanji svakom učesniku u štrajku, jer kasnije, u pravnom smislu, to neće biti moguće“.
Usledila je reakcija sindikata SRPS koja je, ukratko rečeno, imala za posledicu da je ministar prosvete, posle sat vremena, promenio svoju odluku. Tako da je tom prilikom najavljeno da će u ponedeljak plate biti ponovo obračunate i isplaćene u punom iznosu, s malim zakašnjenjem.
Čekamo informacije zašto ovo obećanje ipak nije ispunjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama