Поклањамо сетове наставног материјала за учитеље у издању Креативног центра

4 септембра, 2019

На почетку сваке школске године учитеље и наставнике чека много обавеза, како оних које се тичу ђака и организације наставе, тако и оних које су везане уз део посла који учитељи најмање воле – папирологију. На све то долазе и реформе и измене наставних планова за одређене разреде, што значи – још посла за наставнике.

Имајући у виду тај повећан обим посла, као и нови начин рада који подразумева увођење пројектне наставе, Креативни центар је своју понуду приручника за учитеље обогатио и Приручницима за пројектну наставу за први и други разред. Уз ова два, ту су и нека старија издања, али и даље веома актуелна.

Креирали смо и два сета која ћемо поклонити нашим читаоцима.

Сет број 1 – за учитеље првака: Пројектна настава 1, Педагошка свеска за разредну наставу, 101 одговор на 101 питање о томе шта сваки наставник треба да зна

Сет број 2 – за учитеље другог разреда: Пројектна настава 2, Педагошка свеска за разредну наставу, 101 одговор на 101 питање о томе шта сваки наставник треба да зна

Да бисте неки од њих освојили, потребно је да брзо дате одговор на следеће питање: Аутор једног од ових издања био је у ужем избору за Најбољег учитеља на свету. Који је то аутор?

Одговоре пишите у коментару на овај текст, на дну стране, остављајући своје име и презиме и имејл адресу у формулару. Два најбржа освајају поклон-пакете.

Приручници Пројектна настава 1 и Пројектна настава 2

Креирани су са циљем да помогну учитељима првог и другог разреда основне школе у планирању и реализацији пројектне наставе. У њима ће учитељи наћи све важне информације о овом облику наставе, као и конкретне предлоге пројеката с припремама за сваки час.

У пројектима који су понуђени за први разред обрађене су важне теме, као што су правила лепог понашања, безбедност у саобраћају, брига о животној средини, здрава исхрана итд.

У понуђеним пројектима за други разред негује се култура лепог писања, брига о животној средини путем процеса рециклаже и смањења употребе пластичних кеса, истражује се дигитални свет, али и насеље у којем живимо, учи се о природи из различитих извора и на различите начине.

Сви ови пројекти омогућавају повезивање различитих предмета и развијање међупредметних компетенција, што је уједно и главни циљ пројектне наставе, а могу бити и подстицај за даљи креативни рад учитеља.

Download (PDF, 156KB)

Поред Приручника за пројектну наставу издвајамо и Педагошке свеске

Педагошка свеска за разредну наставу

Педагошка свеска намењена је праћењу постигнућа и напредовања ученика у разредној настави, а у складу с Правилником о оцењивању ученика. Може се користити и за ученике у првом разреду, који се оцењују само описним оценама.

Педагошка свеска садржи странице за бележење општих података о одељењу, као и странице за евидентирање постигнућа сваког ученика посебно. За праћење постигнућа сваког ученика посебно, намењене су четири странице на којима се бележе: постигнућа са иницијалних тестова, контролних задатака, кратких писмених провера, писмених задатака, диктата, усмених провера знања и других активности за сваки наставни предмет у првом и другом полугодишту; запажања о активностима на часу, домаћим задацима и различитим аспектима ангажовања ученика; подаци о изостанцима ученика и запажања о његовом владању; похвале и награде, препоруке за даље напредовање и подаци о сарадњи с родитељима.

Педагошка свеска за предметну наставу

Намењена је праћењу постигнућа и напредовања сваког ученика у првом и другом полугодишту, као и одељења у целини; може се применити на сваки наставни предмет; могу је користити наставници у основној школи, гимназији или средњој стручној школи, а обухвата и сумативно и формативно оцењивање; садржи део за бележење оцена, као и за бележење запажања о активностима на часу и домаћим задацима; садржи део за бележење тема, задатака и садржаја писмених и контролних задатака; садржи део за евидентирање присуства ученика на часовима додатне и допунске наставе, учешћа у секцијама или на припремама за такмичење, као и део за опште напомене наставника…

У понуди су два издања – једно намењено вођењу два одељења, а друго вођењу четири одељења.

И на крају, да би сетови били комплетни, додали смо им и приручник 101 одговор на 101 питање о томе шта сваки наставник треба да зна, о којем смо раније већ писали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


49 коментара на "Поклањамо сетове наставног материјала за учитеље у издању Креативног центра

 1. Јасмина каже:

  Невена Перић

 2. Katarina каже:

  Autor je Nevena Perić

 3. Snežana Kundak каже:

  Nevena Perić 🙂

 4. Бранка каже:

  Невена Петрић

 5. Тања каже:

  Аутор је Драган Кувељић

 6. Kristina каже:

  Dragan Kuveljić

 7. Nevena Disic каже:

  Nevena Peric

 8. Živkica Bugarski каже:

  Nevena Perić

 9. Aleksandra Rakić каже:

  Dragan Kuveljić

 10. Katarina Suluburic каже:

  Nevena Peric

 11. Mirjana каже:

  Dragan Kuveljic
  Ako moze za 1 razred

 12. Јелена каже:

  Одговор је Невена Перић.

 13. Jelena каже:

  Dragan Kuveljić ☺️

 14. Jelena Glavardanov каже:

  Dragan Kuveljić ☺️

 15. Natalija Mladenović каже:

  Zeljana Radojičić Lukić

 16. Milena каже:

  Autor je Nevena Perić

 17. Miroslava Milivojević каже:

  Nevena Perić je autor izdanja.

 18. Slavica Kostić каже:

  Željana Radojičić Lukić

 19. Danijela Jelenkovic каже:

  Nevena Perić je autor.

 20. Olivera Simic каже:

  Nevena Peric

 21. Jelena каже:

  Autor je Nevena Perić.

 22. Marina Puzovic каже:

  Dragan Kuveljic

 23. Светлана Цигановић каже:

  Аутор приручника” 101одговор на 101 питање о томе шта сваки наставник треба да зна” је Драган Кувељић који је био у најужем избору за најбољег учитеља на свету.

 24. Ivana каже:

  Željana Radojičić Lukić

 25. Марија каже:

  Драган Кувељић

 26. Danijela каже:

  Autor je Nevena Perić

 27. Biljana Mitrović каже:

  To je učitelj Zoran Ilić iz Leskovca

 28. Marija Paunovic каже:

  Dragan Kuveljić, učitelj iz Prijepolja

 29. Marina каже:

  Odgovor je Nevena Perić.

 30. Dobrica Stojanović каже:

  Učitelj koji je ušao u najuži izbor za najboljeg učitelja na svetu je Dragan Kuveljić

 31. Снежана Ломигора каже:

  Учитељ Драган Кувељић

 32. Milena Pjević каже:

  Nevena Perić

 33. Slavica Stojanovic каже:

  Dragan Kuljevic

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама