Правила стара 60 година – како упропастити децу (успева у 100% случајева)

Како упропастити децу – успева у 100% случајева! Ових саркастичних „12 правила за одгајање будућих делинквената“ појавила су се још пре 60 година, а недавно су постала вирална. Иако је прошло много времена откако их је неко срочио, ова правила, скоро сва, важе и данас.

1. У раном детињству дајте детету све што пожели. На тај начин одрашће уверен да му свет дугује добар живот.

2. Када са 3 године опсује, само му се насмејте. Тако ће мислити да га псовање чини неодољивим и слатким, па ће користити све слађе и слађе речи не би ли и сам био још слађи. Па, зар се нисте томе смејали?!

3. Никада му немојте говорити о доброти, љубави, поштењу. Сачекајте да постане пунолетан и нека сам одлучи какав би хтео да буде.

4. Избегавајте употребу речи „погрешно“ или да свом детету укажете на неку грешку. То би могло да доведе до тога да помисли да није у свему савршен.

5. Покупите све што он остави иза себе – књиге, ципеле, одећу и друго. Радите све, да он не мора ништа (радиће већ кад порасте, а вама и тако није тешко), тако да га од малена учите да сву одговорност пребаци на друге.

6. Допустите му да гледа и упија све садржаје до којих може доћи. Пазите ви да су флашице, посуђе и подови стерилно чист, али његовом уму дозволите да се погости разним смећем.

7. Често се свађајте у његовом присуству. Тако неће бити превише шокиран када сутра буде имао проблем у комуникацији и буде био агресиван.

8. Дајте детету новца колико год жели. Никад му немојте дозволити да сам било што заради. Зашто би се он тешко мучио у животу, кад сте се ви већ мучили?

9. Задовољите сву његову жељу за храном, пићем и комфором. Побрините се да је свака жеља задовољена. У супротном може доћи до фрустрације и незадовољства, а то не желите.

10. Без провере шта се десило увек станите у његову обрану против комшије, учитеља, професора и полицајаца. Сви су они пуни предрасуда према вашем детету.

11. Када заглави у озбиљне проблеме, нађите за себе изговор попут „све сам му пружио“.

12. Ако сте све претходно испунили, припремите се за живот пун проблема. Чека вас ту, иза угла.