Предлажемо: Четири оригинална места за прославу дечјег рођендана у Београду

јануар 24, 2023

Сви се са сетом сећамо рођендана какве смо славили у детињству. Сендвичи са сиром, и киселим краставцима као главно јело, а мамина торта не баш спретно формирана да изгледа као број година које слављеник пуни – као дезерт.

И док ми уздишемо евоцирајући успомене, наше маме вероватно мисле другачије. Јер, имати петнаесторо или више деце истовремено на журци у кући или стану није уопште лако. Да јесте, рођендани би се тако славили и данас.

Пре више од деценије на сцену су ступиле играонице као место где се прослављају рођендани. Трајање је ограничено, начини да се деца забаве разнолики, а за маму и тату велико олакшање. Али, већ негде после шестог, најкасније седмог рођендана, деца више не желе прославу у играоници. Сад су они велики, а то је за бебе, рећи ће вам. И тако се родитељи малих ђака нађу у ситуацији да не знају како ће обележити тај важан дан.

Имајући то у виду, решили смо да истражимо алтернативне начине прославе рођендана. Нешто другачије, занимљиво, интерактивно, деци ново. За почетак у Београду, а онда и у другим градовима.

Представљамо вам пет идеја за прославу дечјег рођендана у Београду, а да није реч о класичној играоници.

Маштодром

Маштодромски рођендани су право мало откриће за децу. Ослушкујући њихове потребе осмишљена је основа програма, али тако да свако дете на крају добије посебан рођендан у складу са својим интересовањима и жељама.

Сама прослава траје 2,5 сата и за то време деца од уводне активности која подразумева заједничко прављење честитке за слављеника, пролазе осмишљене радионице чије су теме договорене са слављеником. Те радионице често обухватају прављење колачића или попса, научне експерименте, крафт радионице, полигоне, прављење сапуна, мало позориште, али и разне друге занимљиве и слављенику блиске активности. Могућности су практично неограничене, а број и врста различитих активности су увек прилагођени узрасту и броју деце која присуствују рођендану. Поред одабраних активности, звук гитаре и музичке игре додатно прате и оплемењују игру и дружење током рођенданске забаве.

Циљ је да се другари заједно забаве и направе нове успомене за памћење.

У Маштодрому рођенданима присуствују само деца и по жељи, родитељи слављеника. Родитељи се такође, ако желе, могу дружити у неком од више оближњих кафића.

Више информација доступно је на www.instagram.com/boravistance_mastodrom.

Научна кухињица

Научна куихињица нуди потпуно другачији доживљај рођенданске забаве, узбудљиве и пуне атрактивних садржаја закуваних у нашој лабораторији знања. Уз надзор едукатора, деца имају прилику да сама изводе научне екперименте, посебно осмишљене да својим ефектима учине прославу рођендана јединственом и незаборавном. Концепт је у потпуности подржан прелепим амбијентом смештеним у самом срцу града, осмишљеним тако да обезбеди конфорно и безбедно окружење за малишане и ужитак за сва чула.

Прослава рођендана траје 2 сата, током којих малишани изводе 4-6 научних екперимената прилагођених узрасту и способностима деце. У току рада деца добијају смернице од едукатора који су посебно обучени за реализацију ове врсте активности. Како би се на тај дан осетили као прави научници, за децу су обезбеђени лабораторијски мантилићи, наочаре и рукавице (по потреби). Програм анимације прилагођен је деци узраста од 5 до10 година, са максималним капацитетом од 20 места. У склопу организације обезбеђене су е-позивнице, фотографије догађаја, као и персонализовани поклон за слављеника.

Рођенданска магија дешава се у просторијама Научне кухињице у улици Илије Гарашанина бр.7, преко пута Палилулске пијаце. Више информација доступно је на сајту naucnakuhinjica.com.

Музеј слаткиша

За љубитеље слаткиша, ово је идеално место. На јединственом и проверено најслађем месту, ваше дете и његови другари ће провести незаборавне тренутке у аутентичном амбијенту, правећи домаће слаткише. За паркинг не морате да бринете, он је обезбеђен, а присуство мама и тата није потребно. На вама је само да доведете ваше малишане и дођете по њих на крају прославе. Пружамо комплетно осмишљен ПРОГРАМ АКТИВНОСТИ који води наш тим у аутентично декорисаном простору.

Концепт је осмишљен тако што се најпре обилази Музеј, затим се деца забављају уз професионалне анимације и аниматора, а онда у слаткој радионици деца праве уникатне слаткише које носе својој кући као поклон од слављеника.

Рођендан може бити организован као:

– Рођенданска прослава у трајању од 2 сата. Максимални узраст слављеника је 9 година, а број деце који можемо да примимо је од 20 до 25. Термини прославе су сваког дана од 18 часова, а и понуду може да буде укључена и пињата, чоколадна фонтана и фејспејнтинг. Цене су зависно од пакета од 29.000 до 38.500 дин.

– Као засебна музејска тура у трајању од једног сата (за децу старију од 7 година)

За више информација посетите muzejslatkisa.rs.

Маштаоница

У Маштаоници се славе научни рођендани. Једнако занимљиви и незаборавни деци која воле науку, али и онима који још нису показали те склоности. Едукатор најпре упознаје децу са појмом науке и са тим како су научници утицали на изглед света у ком данас живимо. Деца затим добијају мантиле, наочаре и заједно са едукатором изводе занимљиве експерименте. Више од свих других активности, експерименту код деце изазову еуфорију и одушевљење, подстакну их да истражују и долазе до нових сазнања

После завршеног научног дела, следе игре без граница организоване са спортским аниматорима.

Сурвајвер (Surviver) рођендани у Маштаоници су они на којима ће деца доживети несвакидашњу авантуру кроз упознавање са другачијим начином живота. Имаће прилику да праве шаторе, логорску ватру и науче основе сналажења у природи. Очекују их сјајне игре и такмичења између два племена. Реквизити попут дрвета за балансирање, дрвених скија на којима се крећу у паровима, врећица пуњених песком саставни су део Сурвајвер рођендана.

Прославе трају 2,5 сата и слављенику и његовим гостима су, у сарадњи са кетеринг кућом, обезбеђени храна и пиће.

Више информација о рођенданима у Маштаоници потражите на www.centarmastaonica.rs/rodendani.php

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Предлажемо: Четири оригинална места за прославу дечјег рођендана у Београду

 1. Verica каже:

  POstovanje,

  zanima na proslava rodjendana u vasem prostoru. Kako to izgleda, koiko traje i sta je ukljuceno u cenu?
  Slavljenik puni 12 godina i ostali su uzrasta od 10-12 god
  Datum: 9 septembar,subota
  Vreme; nije bitno, ako ima povoljniji termin, onda taj
  Broj dece: 20-22

  Hvala unapred,

  Verica Markovic 064/2038696
  vericamark@gmail.com

 2. Verica Protic каже:

  Dobar dan,

  Zanima me da li imate slobodan termin za 18.11.2023. I u koje vreme?
  Koja je cena i sta je sve ukljuceno?

  Hvala

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама